Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις 2017;

Από neolaia.gr Team 11 Αυγούστου 2017

Δείτε εδώ πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2017!

Η μέρα που θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2017 πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα περίεργο «ασανσέρ» με πτώση βάσεων που μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια σε ορισμένες σχολές και άνοδο σε άλλες.

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε πτώση σε των βάσεων. Ωστόσο στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Οι πολυτεχνικές σχολές που παραμένουν μια σταθερά αγαπημένη επιλογή δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς και φέτος τις διεκδικούν -οι λιγοστοί σε σχέση με πέρσι- υποψήφιοι.

Αντίθετα, οι σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας των φετινών υποψηφίων, με τις εκτιμήσεις να σημειώνουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση. Αντίθετα, οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής και στα Παιδαγωγικά.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν μέτριες στα Μαθηματικά Κατεύθυνση, γεγονός που πιθανώς θα προκαλέσει πτωτική τάση στις βάσεις.

Ακόμη, αναφέρεται πως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση, οι βάσεις δεν θα έχουν τόσο μεγάλη πτώση.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται αύξηση στα ΤΕΙ που έχουν να κάνουν με παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες καθώς και με εκείνα που εξασφαλίζουν πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα παιδαγωγικά τμήματα, όπως αναφέρεται στις εκτιμήσεις, θα ανέλθουν μέχρι και 1.500 μόρια. Άλλες σχολές, βέβαια, αναμένεται να «πέσουν» αρκετά.

Μεταξύ αυτών είναι οι οικονομικές σχολές, όπως εκείνη του ΟΠΑ, που αναμένεται να σημειώσει πτώση περίπου 600 την ώρα που η Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης μπορεί να αγγίξει και τα 700 μόρια.

Επίσης, με βάση την εκτίμηση τωων βάσεων, τα παιδαγωγικά τμήματα θα αγγίξουν «ταβάνι» καθώς αναμένεται να ανεβούν μέχρι και 1.500 μόρια. Το τμήμα του ΕΚΠΑ, όμως, φαίνεται να μην έχει τόσο μεγάλη μεταβολή, σημειώνοντας πιθανή άνοδο μόλις 630 μορίων.

Στα Ιωάννινα, η σχολή Νηπιαγωγών λέγεται πως θα ανεβεί κατά 1.200 μόρια ενώ το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.

Επιπλέον, στις οικονομικές σχολές κεντρικών ιδρυμάτων λέγεται πως θα υπάρξει νέα πτώση, αντίστοιχη με του ΟΠΑ, άνω των 600 μορίων.

Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά ίσως σημειώσουν πτώση άνω των 450 μορίων.

Τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν, ακόμη, πως οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να ανέβουν μεταξύ 80 και 100 μορίων.

Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περίπου 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα πέσει λίγο πάνω από 100 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη πτώση αλλά όχι και δραματικά.

Οι Ηλεκτρολόγοι σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη θα «πέσουν» από 180 έως 350 μόρια.

Κάθοδο θα σημειώσουν σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά που θα ξεπεράσει τα 450 μόρια.