Και όμως αυτός είναι ο αγαπημένος πίνακας των Άγγλων!

Από neolaia.gr Team 10 Αυγούστου 2017

Τους είπαν να διαλέξουν ανάμεσα στα αγγλικά έργα.

Και η πρωτιά πήγε στον ανατρεπτικό Banksy και στο κορίτσι με το μπαλόνι.

Η έρευνα έγινε κατά παραγγελία της Samsung, η οποία λάνσαρε μία τηλεόραση που μόλις την κλείσεις, η οθόνη καμουφλάρεται σε έργο έργο τέχνης.

Ανάμεσα στα ενδιαφεροντα ευρήματα ήταν πως οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους ανάλογα με την τέχνη στους τοίχους τους. Ένας στους πέντε μάλιστα, δήλωσαν πως κρύβει ή αναποδογυρίζει συγκεκριμένους πίνακες πριν φτάσουν ορισμένοι επικριτικοί καλεσμένοι στο σπίτι του. Ο κατάλογος από τον οποίο επέλεξαν τα έργα οι 2.000 ερωτηθέντες καταρτίστηκε από συγγραφείς τέχνης, όπως η Vanessa Thorpe του Observer.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Κάρο του Σανού”, ένα λυρικό όραμα μία καλοκαιρινής αγγλικής μέρας στο Suffolk, αγαπημένο από τα παιδικά χρόνια του ζωγράφου John Constable. Όταν παρουσίασε για πρώτη φορά το έργο του στη Royal Academy, το 1821 δε βρήκε ούτε έναν αγοραστή. Όπως όμως αναφέρει ο Guardian, τα πράγματα έκτοτε άλλαξαν, με το έργο να έχει ψηφιστεί επανειλημμένα πιο αγαπημένο του Βρετανικού έθνους και να κοσμεί αμέτρητα παζλ, πετσέτες τσαγιού και μεταλλικά κουτιά μπισκότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ