Εύκολες συνταγές: Cheesecake με ζελέ κεράσι και... λίγες θερμίδες!
Cheesecake κυματιστό με ζελέ κεράσι. Ένα υπέροχο γλυκό με λίγες θερμίδες για να το απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο light, λιωμένο
Για τη γέμιση:
1 φάκελο (14,5 γρ.) Φουί Ζελέ Κεράσι χωρίς ζάχαρη (βρήκα της ΓΙΩΤΗΣ)
2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά, κρύα
250 γρ. γιαούρτι με 10% λιπαρά, στραγγιστό

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος σταυρωτά, ένα ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 18×28 εκ. περίπου και βάθος τουλάχιστον 3 εκ. Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα. Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε στο πυρέξ το υγρό μείγμα και το πιέζετε στη βάση ομοιόμορφα. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ και μετά το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Φτιάχνετε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το μεταφέρετε στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λ περίπου να πήξει και γίνει σαν μια ελαφριά κρέμα αλλά χωρίς να σφίξει τελείως.
Σε άλλο μπολάκι βάζετε βάζετε τη σκόνη ζελατίνης, προσθέτετε 2 κ.σ. κοχλαστό νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνετε στην άκρη για 4-5 λ ή μέχρι να “μουλιάσει”.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, με τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε και τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Τοποθετείτε κουταλιά κουταλιά το ζελέ πάνω στο μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι για βούτυρο και στροβιλίστε το ζελέ μαζί με το μείγμα κρέμας τυριού ώστε να εισέλθει το ζελέ μέσα στη κρέμα και να δημιουργήσετε χρωματιστά κύματα. (Βλέπε φωτογραφία).
Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για όλο το βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβετε σε 12 κομμάτια, το σερβίρετε και το … απολαμβάνετε.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;