Πρακτική άσκηση: Τα experience points του βιογραφικού σου!
Ο λόγος για τους φοιτητές του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι δεν περιμένουν να αποφοιτήσουν για να ξεκινήσουν να δουλεύουν.

Θα τους βρεις να εργάζονται σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς. Θα τους δεις να δουλεύουν στην Αμερικανική Πρεσβεία. Θα τους δεις να στελεχώνουν θέσεις σε μεγάλες και επώνυμες πολυεθνικές εταιρείες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Και όλα αυτά, εκεί λίγο μετά τα είκοσί τους χρόνια.

Ο λόγος για τους φοιτητές του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι δεν περιμένουν να αποφοιτήσουν για να ξεκινήσουν να δουλεύουν. Το έχουν ήδη κάνει μέσα από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, και κυνηγούν τις πρακτικές τη μία την άλλη με όρεξη και πολύ ενδιαφέρον.

«Η πρακτική μου ήταν αυτή που με έστρεψε στο ανθρωπιστικό κομμάτι» μας λέει ο Βασίλης, φοιτητής Περιβαλλοντικών Σπουδών στο Deree, ο οποίος έκανε την πρακτική του άσκηση στη Libra, στη Νέα Υόρκη, στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης. Στη συνέχεια δούλεψε και ως Administration Manager στο Ηome Project της Libra, το πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά-θύματα της προσφυγικής κρίσης. Και πριν από αυτό, όμως, ο Βασίλης είχε δουλέψει και μέσα στο Deree, από τις εστίες μέχρι το κέντρο αριστείας για την αειφορία Center of Εxcellence for Sustainability. «Βρέθηκα να δουλεύω ασταμάτητα και τα τέσσερα χρόνια από εκεί που δεν ήξερα τι ήθελα να σπουδάσω» μας λέει και, φυσικά, δεν τον πιστεύουμε βλέποντας πόσο συνειδητοποιημένος είναι. Και συμπληρώνει: «Αν δεν μου είχαν δοθεί όλες αυτές οι δυνατότητες, θα αργούσα πολύ να δουλέψω».

Η αλήθεια είναι πως ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Deree– Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι η ισχυρή σύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι απόφοιτοί του –και συγκεκριμένα το 61% απ’ όσους αναζητούν εργασία– απασχολούνται ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αποφοίτησή τους.

Συγκεκριμένα το Deree προσφέρει δυνατότητες για πρακτική άσκηση, το πρόγραμμα των λεγόμενων internships, σε πολυεθνικούς ομίλους και επιχειρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, oι οποίες πολύ συχνά καταλήγουν σε πρόσληψη. Φοιτητές του Deree απασχολούνται σε ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Libra Group, που διαθέτει γραφεία και στις έξι ηπείρους, η Coca Cola, η Johnson & Johnson, η Imerys, η ΤΙΤΑΝ, η Diageo, κ.ά. Ταυτόχρονα ένα τεράστιο δίκτυο 53.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες 60 χωρών, εγγυάται την ομαλή μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό κόσμο.

«Το Deree με πλαισίωσε, είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Είναι ο συνδυασμός: ο κόσμος, το περιβάλλον, τα internships» λέει ο Νίκος, που σπουδάζει Management of Information Systems (Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης), και από το 2013 που ξεκίνησε, έχει κάνει δύο πρακτικές σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ετοιμάζεται για την τρίτη.

 

Το Τμήμα Aνθρώπινου Δυναμικού της ΤΙΤΑΝ επέλεξε για τη δεύτερη πρακτική της η Μαρία, τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Organizational Behavior and Human Resources Management, αφού πρώτα πέρασε ένα εξάμηνο στη μισθοδοσία της Αμερικανικής Πρεσβείας. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά «κυνηγάω τα internships γιατί ήθελα να εξερευνήσω όλο το φάσμα του Ανθρώπινου Δυναμικού και να χτίσω πολύπλευρη εμπειρία σε αυτό κομμάτι».

Όλα τα παιδιά πάντως συμφωνούν ότι καθοριστικό ρόλο στο να ανιχνεύσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους μέχρι να βρουν την πρακτική τους άσκηση έχει παίξει το γραφείο των Career Services. Ένα γραφείο-ορόσημο, που από το 1976 μέχρι σήμερα στέκεται δίπλα στους φοιτητές σε κάθε βήμα τους, από την πρώτη μέρα που θα γραφτούν στο Deree.

Κατ’ αρχάς, σε αυτό το γραφείο θα χτυπήσεις την πόρτα αν δεν έχεις ακόμα αποφασίσει ποια κατεύθυνση θες να ακολουθήσεις. Μαζί με τους συμβούλους του θα ανακαλύψεις τις κλίσεις και τα ταλέντα σου ώστε να βρεις το αντικείμενο που σου ταιριάζει. Οι ίδιοι άνθρωποι θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το βιογραφικό σου ώστε να έχει καλή υποδοχή από την αγορά εργασίας, ενώ θα σε προετοιμάσουν κατάλληλα, μέσα από mock interviews, για να πετύχεις στη συνέντευξη με τον μελλοντικό εργοδότη σου.

«Το Career Services με βοήθησε να εξελιχθώ ως προσωπικότητα και ως επαγγελματίας. Τους επισκέφθηκα από την πρώτη μέρα που ήρθα στο Deree και θεωρώ ότι ήταν η πιο έξυπνη κίνηση που έκανα ποτέ» συμπληρώνει η Μαρία. «Για μένα το Career Services είναι μια πόρτα στον επιχειρηματικό κόσμο. Εσύ δεν έχεις παρά να χτυπήσεις» τονίζει.

Πρακτική άσκηση όμως μπορείς να κάνεις και μέσα στο ίδιο το Deree, δουλεύοντας σε ένα ή περισσότερα από τα τμήματά του στο πλαίσιο του work study, ενός θεσμού πολύ δημοφιλούς στην Αμερική. Πρόκειται για αμειβόμενη εργασία μερικής απασχόλησης, προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα των φοιτητών, που τους επιτρέπει να καλύπτουν μέρος των εξόδων τους, ενώ τους προσφέρει επαγγελματική εμπειρία.

«Το Deree σού δίνει τις ευκαιρίες, αλλά κι εσύ πρέπει να τις αξιοποιήσεις» μας λέει η Σοφία η οποία έχει δουλέψει στην αρχειοθέτηση, και εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν, εργάζεται στο τμήμα μάρκετινγκ του Κολλεγίου. Νιώθει περήφανη που δουλεύει στο ίδιο περιβάλλον με τις σπουδές της, αφού έτσι αποκτά επαγγελματική πείρα, και συμπληρώνει: «Προσφέροντάς σου την ευκαιρία να δουλέψεις εδώ, το Deree σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν είσαι πια παιδί, ενηλικιώνεσαι».

Περισσότερα για το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μπορείς να βρεις εδώ: acg.edu 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;