Πίνεις πάνω από 2 καφέδες την μέρα; Υπάρχει κάτι που πρέπει να σου πούμε
Μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει για τον καφέ αποκαλύπτει...

Ο καφές έχει, όπως γνωρίζεις, αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας. Πέραν του ότι μας ξυπνάει το πρωί και μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την μέρα μας, συνεισφέρει και στην άμυνα του οργανισμού μας.

Τα αποτελέσματα δυο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική έδειξαν πως όσοι πίνουν πάνω από 3 κούπες καφέ την ημέρα ((espresso, φίλτρου, latte ακόμα και decaf) ζουν περισσότερο από όσους δεν πίνονυν καθόλου.

Οι δυο αυτές έρευνες απέδειξαν πως η μεγάλη κατανάλωση καφέ συνδέεται με την μείωση της θνησιμότητας από παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων και των εντέρων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, που έγινε από το International Agency for Research on Cancer και το Imperial College London, οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από 521.330 άτομα, ηλικίας άνω των 35, από 10 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην συνέχεια, αξιολόγησαν την διατροφή τους και, όπως φάνηκε, η μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ γίνεται στην Δανία ενώ η μικρότερη στην Ιταλία. Οι λάτρεις του καφέ ήταν -τις περισσότερες φορές- νεαροί σε ηλικιία, καπνιστές, πότες ή καταναλωτές κρέατος και λίγων φρούτων/λαχανικών.

Δες ακόμη: Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα να πιεις καφέ; (Έρευνα)

Συγκεκριμένα, οι άνδρες που έπιναν 3 κούπες καφέ κάθε μέρα αντιμετώπιζαν 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε πάθηση ενώ οι γυναίκες είχαν μόλις 8% λιγότερες πιθανότητες.

”Ανακαλύψαμε ότι η μεγάλη κατανάλωση καφέ έχει να κάνει με τη μείωση των πιθανοτήτων να πεθάνει κανείς από καρδιαγγειακές, εντερικές παθήσεις, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα αποτελέσματα είναι παρόμοια και στις 10 ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν διαφορετικές συνήθειες στην κατανάλωση καφέ” εξηγεί ο Dr. Marc Gunter.

Ακόμη, οι ερευνητές εξέτασαν τους μεταβολικούς βιοδείκτες μιας ομάδας 14.000 ατόμων και πρόσεξαν πως όσοι έπιναν καφέ είχαν πιο “καλό” συκώτι και έλεγχο γλυκόζης σε σχέση με όσους δεν έπιναν.

”Ο καφές φαίνεται να ενισχύει την ηπατική λειτουργία και την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού μας” λέει ο Dr. Gunter ενώ προσθέτει ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς που έκαναν εκείνοι μαζί με όσες έχουν γίνει σε Αμερική και Ιαπωνία αποδεικνύουν ξεκάθαρα τα οφέλη του καφέ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;