Καλοκαιρινά φρούτα: Τι αριθμό θερμίδων περιέχει το κάθε ένα;
Ποια είναι η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης;

Ομολογουμένως, από τα φρούτα που παράγονται όλη την χρονιά, τα καλοκαιρινά είναι τα αγαπημένα μας. Τι καρπούζι, τι πεπόνι, χάρμα!

Επειδή ακριβώς λαχταράμε περισσότερο αυτά τα φρούτα σε σχέση με τα χειμερινά, καταλήγουμε να καταναλώνουμε την διπλάσια ποσότητα το καλοκαίρι, φτάνοντας και ξεπερνώντας τις μερίδες που απαιτούν καθημερινά οι διατροφολόγοι.

Τα περισσότερα φρούτα, όμως, όσο υγιεινά και να είναι, έχουν θερμίδες. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε σάκχαρα.

Το γεγονός αυτό καθεαυτό δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει από το να τα καταναλώνουμε βέβαια γιατί μας κάνουν τρομερό καλό.

Για να δούμε πόσες θερμίδες έχουν ορισμένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά φρούτα:

Κεράσια 

Τα κεράσια είναι πλούσια πηγή φυσικών αντιφλεγμονωδών που βοηθούν ταυτόχρονα στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Ένα φλιτζάνι με ολόκληρα κεράσια, μαζί με τα κουκούτσια, αντιστοιχεί σε 100 γραμμάρια και περιέχει 9 γρ. σάκχαρα και 51 θερμίδες.

Ροδάκινο 

Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην μείωση της κακής χοληστερόλης. Ακόμη, περιέχει βιταμίνες C και Α, καθώς και κάλιο και σίδηρο. Αυτό που δεν περιμέναμε να διαβάσουμε ποτέ είναι πως το ροδάκινο περιέχει ακόμη και ασβέστιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Τα 100 γραμμάρια ροδάκινα περιέχουν 50 θερμίδες.

Καρπούζι 

Το καρπούζι περιέχει κατά 5% σάκχαρα, πρόκειται για  μικρότερη ποσότητα από ό,τι περιέχουν τα περισσότερα φρούτα. Οι θερμίδες του αγγίζουν τις 30 ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή, 50 θερμίδες ανά φέτα καρπούζι.

Πεπόνι

Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα. Ήξερες πως φροντίζει, για παράδειγμα, για την υγεία των ματιών σου; Τα σάκχαρα του είναι λιγότερα από του καρπουζιού και οι θερμίδες του ανέρχονται στις 45 ανά φέτα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;