ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας δικαιούνται και οι απολυμένοι συμβασιούχοι - Δείτε πως!
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες!

Δικαιούνται να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας οι απολυμένοι συμβασιούχοι καθαριότητας των δήμων, άσχετα αν η παράταση των συμβασέων τους, κριθεί παράνομη ή όχι, όπως ξεκαθαρίζει στην συνέντευξη της, στην aftodioikisi.gr, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη. «Το αν μια πρόσληψη είναι παράνομη η όχι δεν αφορά το αν ένας εργαζόμενος έχει δουλέψει η όχι. Όταν κάποιος δουλεύει του καταβάλλονται και ασφαλιστικές εισφορές. Ο ΟΑΕΔ υπολογίζει τα δικαιώματα των ανέργων για επιδόματα ανεργίας ανάλογα με τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση της κ. Καραμεσίνη, ειδικά μετά και τη νέα τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού έχουν δικαίωμα για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, όσοι απολυθούν και δεν σε προσληφούν ως μόνιμοι στους δήμους.

Η κ. Καραμεσίνη, αναφέρεται επίσης στα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που καταγράφουν μείωση της ανεργίας. «Είχαμε 215.000 καθαρή αύξηση θέσεων εργασίας, το πρώτο πεντάμηνο του 2017», σημειώνει χαρακτηριστικά.Τώρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», τόνισε «υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε: Αν λοιπόν υπάρξει ένα κύμα επενδύσεων, που ξεκινούν να φαίνονται στον ορίζοντα αυτά τα στοιχεία τότε θα μπορέσει να επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης και άρα να φέρει περισσότερες θέσεις απασχόλησης από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας».

Δείτε περισσότερα προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ

Η ίδια μιλά για προσλήψεις που θα γίνουν στο δημόσιο τομέα και θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των ανέργων, ενώ εξαγγέλλει και 360 προσλήψεις εργαζομένων στον ΟΑΕΔ.

Η κ. Καραμαμεσίνη παρουσιάζει επίσης, αναλυτικά τις παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας, στο οικιστικό πρόγραμμα του πρώην ΟΕΚ, προκειμένου να δοθούν τα τελικά παραχωρητήρια στους δικαιούχους οικιστές αλλά ταυτόχρονα και να μπορούν να διευκολυνθούν μέσα από τις ευνοικές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των δανειών τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην autodioikisi.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;