Αυτός είναι ο άνδρας που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Χάνιμπαλ Λέκτερ!
Η ιστορία του "Hannibal The Cannibal" όπως την έζησε η Μεγάλη Βρετανία!

Η “Σιωπή των Αμνών” μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πραγματικότητα είναι το ίδιο ευχάριστη. Νόμιζες πως ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Χάνιμπαλ Λέκτερ, ήταν προϊόν φαντασίας, ε;

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Η ιστορία του συγκεκριμένου δολοφόνου πηγάζει από αληθινά γεγονότα, τα οποία αφορούν έναν άνδρα που ονομάζεται Ρόμπερτ Μόντσλεϊ.

 

Ο Μόντσλεϊ γεννήθηκε στο Λίβερπουλ όπου και μεγάλωσε σε ένα ιδιαίτερα βίαιο περιβάλλον. Οι αναφορές λένε πως ο πατέρας του τον ξυλοκοπούσε καθημερινά αφού επέστρεφε από την δουλειά ενώ, γενικότερα, ως παιδί μεγάλωσε μεταξύ σπιτιού και ορφανοτροφείου.

Ο Βρετανός δολοφόνος πήρε το όνομα “Hannibal the Cannibal” όταν δάγκωσε την καρωτίδα ενός άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι που έμενε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο άνδρας αυτός, που ονομαζόταν Τζον Φάρελ, του είχε δείξει εικόνες παιδιών που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και γι’ αυτό τον σκότωσε.

Ο Ρόμπερτ Μόντσλεϊ είχε κριθεί ψυχολογικά ανισόρροπος και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, όπου, μερικά χρόνια μετά, ο ίδιος και ο συγκάτοικος του, Ντέιβιντ Τσίζμαν, κατάφεραν να παγιδεύσουν έναν άλλο κατάδικο σε ένα δωμάτιο όπου και τον έδεσαν και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου.

Στις 28 Ιουλίου 1978, ενώ βρισκόταν στην φυλακή για δυο δολοφονίες, ο Μόντσλεϊ μετέτρεψε ένα κουτάλι σε μαχαίρι και το κάρφωσε στο κεφάλι του συγκατοίκου του, Σάλνεϊ Ντάργουντ.

Έκρυψε το σώμα του κάτω από το κρεβάτι και μετά έσπασε το κεφάλι ενός άλλου κρατούμενου, Γουίλιαμ Ρόμπερτς, χτυπώντας το στον τοίχο.

Οι φήμες λένε πως όταν οι φύλακες κατάφεραν να μπουν στο κελί του μετά από εννέα ώρες αντίκρισαν ένα φρικαλέο θέαμα καθώς ο Ρόμπερτ είχε φάει τον εγκέφαλο του θύματος. Στην συνέχεια, αποδείχτηκε πως οι φήμες δεν ήταν αληθείς αλλά αυτό αρκούσε για να αποκτήσει το όνομα “Hannibal the Cannibal”.

Από τότε βρίσκεται στην απομόνωση των φυλακών HMP Wakefield.

Τα τελευταία 10 χρόνια, το κελί του περιβάλλεται από ένα ειδικό γυαλί από πλαστικό τζάμι, από το οποίο βγαίνει μόνο μία ώρα την ημέρα για να αθληθεί, συνοδεία έξι αστυνομικών.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Μόντσλεϊ έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στην απομόνωση καθώς βρίσκεται εκεί συνολικά 39 χρόνια.

 

Μπορεί να μην υπάρχουν φωτογραφίες από το κελί που βρίσκεται, ωστόσο, οι αναφορές λένε πως πρόκειται για ένα μέρος που μοιάζει αρκετά σε εκείνο που βρισκόταν ο Χάνιμπαλ Λέκτερ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;