Πόσο επικίνδυνο είναι το γύρισμα μιας ταινίας; Τραυματισμοί, πνιγμοί και άλλα δυσάρεστα γεγονότα
Οι ταινίες, όσο ωραίες και αν είναι, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στο παρελθόν,  οι κανονισμοί για τα γυρίσματα ήταν ελλιπείς και αόριστοι, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά ατυχήματα και, ορισμένες φορές, θάνατοι.

Πολλές από τις ταινίες που θαυμάζουμε ως “κλασικές” σήμερα έχουν “χτιστεί” πάνω σε ορισμένα αρκετά δυσάρεστα γεγονότα.

Έχεις δει το “Μπεν Χουρ”; Είτε ναι είτε όχι μάθε πως ένας κασκαντέρ και αρκετά άλογα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του γυρίσματος του 1925. Η σκηνή, μάλιστα, μπήκε στην ταινία (όπως αναφέρει ο μύθος τουλάχιστον). Λένε πως η τελευταία σκηνή με την σύγκρουση των αμαξών δεν ήταν σκηνοθετημένη αλλά μια σκηνή θανάτου που δέχτηκε επεξεργασία για να προβληθεί.

Ακόμη, το 1928, στο “Η Κιβωτός του Νώε”, η σκηνή του κατακλυσμού γυρίστηκε με κανονικούς τόνους νερού. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν εντυπωσιακό αλλά το νερό σκότωσε τρεις κομπάρσους και τραυμάτισε άλλους εκατοντάδες.

Τέτοια ατυχήματα οδήγησαν μεν στην αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας αλλά τα ατυχήματα δεν έχουν σταματήσει να συμβάινουν.

 

 

Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο

Και όσο ο κόσμος περίμενε να δει την ταινία στις αίθουσες, οι ατυχίες προέκυπταν η μια μετά την άλλη. Η Ολίβια Τζάκσον, η γυναίκα ντουμπλάρει στις επικίνδυνες σκηνές την Μίλα Γιόβοβιτς, συγκρούστηκε με μια κάμερα που την κατέγραφε την ώρα που γυρνούσε μια σκηνή καταδίωξης με μοτοσυκλέτα και έχασε το αριστερό της χέρι.

Ακόμη, στην ίδια παραγωγή, ο Ρικάρντο Κορνέλιους έχασε τη ζωή του όταν σε μία σκηνή το αυτοκίνητο που επέβαινε έπεσε από μία περιστρεφόμενη πλατφόρμα.

 

 

Σκοτεινός Ιππότης

Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την συγκεκριμένη ταινία με τον θάνατο του Χιθ Λέντζερ, υπήρξε άλλο ένα περιστατικό που την στιγμάτισε, το οποίο δεν έχει ακουστεί αρκετά.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτω της, ο  κασκαντέρ Κόνγουεϊ Γουκλάιφ έχασε τη ζωή του κατά την πρόβα της σκηνής στην οποία το Batmobile δέχεται επίθεση από τις ρουκέτες του Τζόκερ. Συγκεκριμένα, την ώρα που ντούμπλαρε τον Τζόκερ και έβγαλε το κεφάλι του από το αυτοκίνητο για να πυροβολήσει, έχασε ο οδηγός των έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσουν σε ένα δέντρο και ο Γουκλάιφ να σκοτωθεί.

 

Top Gun

Πρόκειται για την ταινία όπου έχασε την ζωή του ένας από τους καλύτερους πιλότους όλων των εποχών, ο Αρτ Σολ. Κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο Top Gun το 1986, ο Σολ δεν κατάφερε να διατηρήσει το ύψος του αεροσάφους σε μια σκηνή αερομαχίες με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Τα τελευταία του λόγια ήταν:  «Έχω ένα πρόβλημα. Έχω ένα πραγματικό πρόβλημα».

 

Το Κοράκι

Ένα από τα πιο διάσημα σκηνικά θανάτου κατά την διάρκεια γυρισμάτων αφορά τον γιο του θρυλικού Μπρους Λι, Μπράντον. Ο Μπράντον Λι απεβίωσε το 1994 έπειτα από ένα τραγικό παιχνίδι της τύχης. Σε μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας τουδέχεται έναν πυροβολισμό από τον ηθοποιό Μάικλ Μάσι, το όπλο δεν είχε καθαριστεί καλά κι ένα μικρό θραύσμα από ένα παλιό φυσίγγιο τρύπησε στο στήθος τον 28χρονο. Αυτό ήταν και το τέλος του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;