ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα επιδόματα; Δείτε τι δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Από neolaia.gr Team 13 Ιουνίου 2017

Δείτε το βίντεο!

Δεν χάνεται το επίδομα ανεργίας διέψευσε κατηγορηματικά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη όσα διαδίδονται στα ΜΜΕ και εξήγησε ότι όταν υπάρχει περιστασιακή εργασία αναστέλλεται η καταβολή του και επανέρχεται όταν ολοκληρωθεί η εργασία αυτή, με αίτημα του επιδοτούμενου ανέργου και συμπληρώνεται το εναπομείναν διάστημα.

Σε συνέντευξή της στην το πρωί στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι οι άνεργοι πλέον από το 2017 και μετά λαμβάνουν κανονικά την αμοιβή εργασίας και δεν αφαιρείται από το επίδομα μετά την ολοκλήρωση της περιστασιακής απασχόλησης, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ανέργους να κάνουν 70 ημέρες εργασίας εντός 12μήνου χωρίς να μηδενίζεται ο σωρευμένος χρόνος ανεργίας που σημαίνει ότι δεν χάνεται ο προηγούμενος χρόνος ανεργίας αλλά προστίθεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην χάνονται μόρια για συμμετοχή στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ή οι προϋποθέσεις για την μακροχρόνια ανεργία. Όπως ενημέρωσε η κ. Καραμεσίνη θα χρειαστεί να κάνει αίτηση ο άνεργος.

Τα περισσότερα προγράμματα στοχεύουν στους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον πολλά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν κλείνουν δεν έχουν προθεσμία παραμένουν ανοικτά ώστε να μπορεί κάθε άνεργος ή επιχείρηση να ενταχθεί μόλις έχει τις προϋποθέσεις.

Γύρω στους 2.000 ανέργους έχουν μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επιχορήγηση της επιχείρησης και στους μακροχρόνια ανέργους 2.000 στις 10.000 θέσεις. Είναι ομαλή ροή αν σκεφθεί κανείς ότι μεταξύ του 2010 και 2015 δεν είχαμε καμία απορρόφηση.