Όταν η εμφιαλωμένη μπύρα πρωτοκαθιερώθηκε τον 19ο αιώνα, η μπύρα αποθηκευόταν σε μπουκάλια από κανονικό γυαλί. Ωστόσο, όταν ο ήλιος χτυπούσε αυτά τα μπουκάλια, η μπύρα άρχιζε να μυρίζει άσχημα.
Αυτό συνέβαινε επειδή το γυαλί επέτρεπε στην υπεριώδη ακτινοβολία να φτάνει στη μπύρα, να επηρεάζει τον λυκίσκο και να αλλάζει το άρωμα, σύμφωνα με το Business Insider.
Έτσι, τα μπουκάλια της μπύρας έγιναν καφέ, σε μια προσπάθεια να εμποδιστούν οι ακτίνες του ήλιου, ώστε να παραμένει η γεύση όπως έπρεπε.
Λίγο μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή υπήρχε έλλειψη καφετιού γυαλιού, τα πράσινα μπουκάλια έγιναν και αυτά δημοφιλή.
Σήμερα, οι ζυθοποιοί έχουν και τη δυνατότητα να διατηρούν τη γεύση της μπύρας βάζοντας ειδικές επικαλύψεις για υπεριώδη ακτινοβολία στο γυαλί.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
03-01-2024
Μενίδι
Υπάλληλοι γραφείου
Πλήρης Απασχόληση
05-03-2024
Ταύρος