iOS 11: Τι μας φέρνει η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple;
Η Apple, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του mobile OS!

Η ανακοίνωση έγινε στο WWDC 2017, το ετήσιου συνέδριο της Apple για τους δημιουργούς εφαρμογών στο οικοσύστημα της εταιρείας. Μεταξύ των πραγμάτων που παρουσίασε η εταιρεία, λοιπόν, βρέθηκε και το iOS 11, στο οποίο θα περιλαμβάνονται μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές.

Ας τις δούμε μια-μια:

  • Συγχρονισμός μηνυμάτων iOS και macOS

Δηλαδή, αν σβήσεις ένα μήνυμα από το iPhone ή το iPad, αυτό θα σβηστεί και από το Mac.

  • Πληρωμές μέσω Apple Pay στα μηνύματα

Θα μπορείς να πραγματοποιείς person-to-person πληρωμές. Με το iOS 11, η Apple εισάγει την Apple Pay Cash Card, όπου θα μπορούν οι χρήστες να αποθηκεύσουν τα ποσά από τις peer-to-peer συναλλαγές. Αυτά τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν στον προσωπικό σου τραπεζικό λογαριασμό.

Δες εδώ: HomePod: Τι είναι και για τι το δημιούργησε η Apple;

  • Βελτιωμένη Siri

H Apple έχει κάνει βελτιώσεις και στη Siri, η φωνή της ακούγεται πιο φυσική όταν απαντά στους χρήστες. Ακόμη, θα μπορεί να κάνει μεταφράσεις σε διαφορετικές γλώσσες, όπως αγγλικά, κινέζικα, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Το νέο “intelligence feature” επιτρέπει στη Siri να κάνει προτάσεις με βάση τις προτιμήσεις σου. Κοινώς, θα διαβάζεις ένα άρθρο και σταδιακά θα μαθαίνει τι σε ενδιαφέρει να βλέπεις. Αυτό το καταφέρνει μέσω του “on-device learning”, όπως ανέφερε η Apple.

To οn-device learning συγχρονίζεται με τις υπόλοιπες συσκευές της Apple, αλλά “διατηρείται εντελώς ιδιωτικό, αναγνώσιμο μόνο από εσάς και τις συσκευές σας”.

  • Διαχείριση Αρχείων

Το iPad θα αποκτήσει  παραδοσιακή διαχείριση αρχείων με το iOS 11. Ένα νέο Files app θα δώσει στους χρήστες μια απλή εικόνα των αρχείων στη συσκευή τους και επίσης εκείνων που αποθηκεύονται με υπηρεσίες cloud συμπεριλαμβανομένων των iCloud, Dropbox, OneDrive κλπ.

  • Control Center

Το iOS 11 θα περιλαμβάνει ένα εντελώς ανανεωμένο Control Center, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν  swipe up για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συχνές και σημαντικές ρυθμίσεις ή να αλλάξουν τραγούδια κατά την ακρόαση μουσικής.

  • Indoor χάρτες για shopping malls και αεροδρόμια

Πλέον το Apple Maps θα εισάγει εσωτερικούς χάρτες για malls και αεροδρόμια σε συγκεκριμένες πόλεις.

Τα malls που θα είναι διαθέσιμα αναφέρεται πως θα είναι: Βοστώνη, Σικάγο, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Χοσέ, Τόκιο και Ουάσιγκτον.

Μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται 20 αεροδρόμια παγκοσμίως.

  • Όρια ταχύτητας, Καθοδήγηση λωρίδων, Do Not Disturb While Driving 

Η νέα έκδοση του iOS περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις για όταν βρεθεί κανείς πίσω από το τιμόνι. Συγκεκριμένα οι Χάρτες θα σε καθοδηγούν στις λωρίδες αλλά και τα όρια ταχύτητας, θα σε βοηθούν να κινηθείς σε άγνωστους δρόμους ενώ το Do Not Disturb While Driving θα “ξεφορτωθεί” πράγματα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή.

  • Apple Music, Airplay 2, Homekit 2, Multi-Rom Audio

H Apple θα φέρει υποστήριξη για multi-room audio μεταξύ iPhones, iPads και άλλα ηχεία. Ακόμη, θα μπορείς μέσω Apple Music να δεις τι ακούν οι φίλοι σου ενώ θα μπορείς να ακούσεις ιδιωτικά και να μην επιτρέψεις στους άλλους να δουν τι ακούς.

  • Ανανεωμένο App Store

Το App Store αναμένεται να αλλάξει σημαντικά με το iOS 11.  Υπάρχει μια νέα καρτέλα “Today”, που θα εμφανίζει πράγματα που ίσως σε ενδιαφέρουν, ενώ η ίδια η εταιρεία θα έχει δική της καρτέλα με παιχνίδια.

Επιπλέον, οι χρήστες θα βρίσκουν how-tos και άλλο περιεχόμενο που αφορά στην επιλογή εφαρμογών.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για τους προγραμματιστές να καταγράψουν απευθείας τα in-app purchases στο App Store – αντί να πρέπει οι χρήστες να τις βρουν στην εφαρμογή.

Η Apple ενσωματώνει την επαυξημένη πραγματικότητα στο iOS, δίνοντας στους προγραμματιστές τα εργαλεία που χρειάζονται για να συνδυάσουν την ψηφιακή ψυχαγωγία με τον πραγματικό κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;