Γιατί οι Ισπανοί τρώνε αργά το βράδυ;

Από neolaia.gr Team 6 Ιουνίου 2017

Και όχι, δεν έχει να κάνει με την απογευματινή σιέστα!

Οι Ισπανοί προτιμούν να καταναλώνουν το βραδινό τους μετά τις 10 το πρωί, μια συνήθεια που μας φαίνεται λίγο περίεργη.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την συνήθεια δεν είναι η σιέστα αλλά κάτι πολύ πιο περίπλοκο.

Γ συνήθειά τους αυτή έχει περισσότερο να κάνει με ιστορικούς λόγους παρά με την καθημερινότητα τους και την παράδοση.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί βρίσκονται σε λάθος ζώνη ώρας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο κι αυτό γιατί σύμφωνα με την γεωγραφική τους θέση βρίσκονται στον ίδιο τομέα μαζί με άλλες χώρες, όπως την Πορτογαλία, το Μαρόκο και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες λειτουργούν όλες με την Μεσημβρινή Ώρα Γκρίνουιτς.

Ο Ισπανός δικτάτορας, Φρανσίσκο Φράνκο, όμως, πήγε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά ώστε να συγχρονίζεται η Ισπανία με την ναζιστική Γερμανία.

Βέβαια, ακόμη και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ρολόγια δεν άλλαξαν ποτέ και έτσι τα ισπανικά γεύματα, οι ώρες εργασίας και ακόμη και το τηλεοπτικό πρόγραμμα να ξεκινούν μία ώρα μετά από το κανονικό.

Το 2016, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, είπε πως σκοπεύει να επαναφέρει τα ρολόγια στην ώρα του Γκρίνουιτς για να αλλάξει και την λήξη του εργασιακού ωραρίου σε 6 μ.μ, αντί για 8μ.μ που είναι τώρα.

 

Οι ειδικοί αναφέρουν, πάντως, πως η αλλαγή της ώρας δεν είναι κάτι κακό για τους κατοίκους της καθώς ο ήλιος έτσι θα δύει νωρίτερα, τα γεύματα θα είναι πιο νωρίς και η ποιότητα ύπνου θα βελτιωνόταν.

 

 

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486