Πώς μπορείς να προστατεύσεις την αυτοπεποίθηση σου από τα social media;
Τι συμβαίνει όταν τα social media μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα για τον εαυτό μας;

Τα social media μπορεί να μας συνδέουν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είτε αυτά βρίσκονται μακριά είτε κοντά, ωστόσο η κουλτούρα του “oversharing” και της προβολής ορισμένων, μπορεί να βλάψει σοβαρά την αυτοπεποίθηση των άλλων.

Σε έναν κόσμο όπου καθημερινά ανεβαίνουν 10 εκατομμύρια νέες φωτογραφίες στο Facebook ανά ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα νέα άτομα κινδυνεύουν όλο και περισσότερο να πέσουν θύματα της σύγκρισης με τους άλλους.

Το Instagram πρόσφατα αξιολογήθηκε ως το χειρότερο κοινωνικό μέσο για την ψυχική υγεία των νέων, καθώς δημιουργεί αισθήματα άγχους και ανεπάρκειας.

Πώς μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από αυτές τις καταστάσεις;

Διάγραψε ορισμένα applications από το κινητό σου

Δεν χρειάζεται να διαγράψεις το account αλλά απλά την εφαρμογή. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να σε αποτρέψει από το να τσεκάρεις συνέχεια τι συμβαίνει στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Αν βλέπεις ότι σου κάνει κακό, γιατί να το συνεχίσεις;

Απόφυγε το κουμπί “Explore” στο Instagram

Υπάρχει αρκετός κόσμος που στο “Explore” κουμπί του Instagram μπορεί να βρει φωτογραφίες και βίντεο που θα τον κάνουν να αισθανθεί άσχημα για τον εαυτό του. Η αποχή από το συγκεκριμένο σημείο της εφαρμογής θα σε εμποδίσει από το να συναντήσεις εικόνες που δεν χρειάζεται να δεις.

 

 

Κάνε unfollow στα accounts που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς τα social media με προσοχή. Αν βλέπεις πως ένα προφίλ σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά αρνητικά για τον εαυτό σου, κάνε το unfollow.

Βάλε ένα όριο στην χρήση που κάνεις

Πώς μπορείς να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους; Σταμάτα να ασχολείσαι τόσο με τα social media. Μην τσεκάρεις συνέχεια τα μηνύματα ή τα likes σου στο Facebook. Δεν θα φύγουν από εκεί.

Κλείσε τα notifications

Τα social media επιβάλλουν την παρουσία τους στην ζωή σου με χιλιάδες notifications. Κοψ’ τους το.  Θα δεις πως θα σταματήσεις να μπαίνεις στον πειρασμό.

Μίλα σε κάποιον

Αν τα social media έχουν αρχίσει να σε επηρεάζουν ήδη πολύ, προσπάθησε να μιλήσεις σε κάποιον για το πώς νιώθεις. Θα δεις πως θα το ξεπεράσεις.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;