Πανελλήνιες 2017: Πότε θα βγουν τα δελτία των εξεταζόμενων

Από neolaia.gr Team 10 Μαΐου 2017

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες!

Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν στα χέρια τους οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων τα Δελτία Εξεταζομένων για το 2017, τα οποία θα τους διανεμηθούν από τα σχολεία στα οποία φοιτούν. Τόσο για τους υποψηφίους των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, τα Δελτία θα εκτυπώνονται προσυμπληρωμένα από το πληροφοριακό σύστημα MySchool, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Στο Δελτίο Εξεταζομένου ΓΕΛ εκτυπώνονται αυτόματα και τα 4 ή 5 εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε όλα τα δελτία, είτε από την εφαρμογή ή χειρόγραφα θα αναγράφεται το Εξεταστικό Κέντρο ή το Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο (Βαθμολογικό Κέντρο) για όσους εξετάζονται προφορικά.

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ως Ειδικά Μαθήματα θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα, στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην Αίτηση-Δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν.

Για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ η ένδειξη με τα Μαθήματα Ειδικότητας εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του δελτίου, ενώ η ένδειξη με τα Ειδικά Μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του δελτίου. Επίσης στη δεξιά πλευρά θα εμφανίζεται αυτόματα το Σχολείο στο οποίο οι υποψήφιοι κατέθεσαν την Αίτηση-Δήλωσή τους.

Μετά την εκτύπωση και συμπλήρωση, το δελτίο θα πρέπει να διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη με τα στοιχεία και η πίσω όψη με τις οδηγίες και τα Ειδικά Μαθήματα), να πλαστικοποιηθεί -αν είναι δυνατόν- και να χορηγηθεί στους υποψηφίους. Το δελτίο εξεταζομένου θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό της ταυτότητας των κατόχων του που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Κατά την ίδια εγκύκλιο οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:

α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και

β)μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

Γ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για το 10% (Πανελλήνιες 10%), όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 13 του Νόμου 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:

  • ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα),
  • ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή των Ημερήσιων ΕΠΑΛ
  • και δεν αφορά τους υποψηφίους που με τις εξετάσεις τους διεκδίκησαν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων (πχ. δεν δίνεται 10% για τις θέσεις των Πανεπιστημίων που διεκδικούν οι υποψήφιοι με τα Ημερήσια ΕΠΑΛ).

Διαβάστε περισσότερα νέα για τις πανελλήνιες εξετάσεις εδώ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486