Συνταγές: Τάρτα φράουλας με υπέροχη κρέμα!
Μια συνταγή που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά σίγουρα θα κάνεις τη διαφορά!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα digestive ή πτι μπερ
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
5 κ.σ. ψιλό-αλεσμένα καρύδια
Για τη κρέμα:
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
2 κ.σ. βούτυρο κρύο
1 φλ. τσαγιού σαντιγί
Για διακόσμηση:
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες
αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη και ψιλο-θρυμματίζετε τα καρύδια. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (Ανάλογα με το μπισκότα που θα χρησιμοποιήσετε ίσως απαιτηθεί 1 κ.σ. επιπλέον λιωμένο βούτυρο).
Ρίχνετε το μείγμα σε ταρτιέρα ή σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24-25 εκ. περίπου και το στρώνετε, πατώντας το με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τη παλάμη σας, στη βάση και αν επιθυμείτε και στα τοιχώματα σε ύψος 2 εκ. περίπου. Το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη κρέμα: Σε μια αντικολλητική κατσαρολίτσα τοποθετείτε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών μαζί με 1/4 φλ. τσαγιού από το γάλα και τα ρίχνετε στη κατσαρολίτσα ανακατεύοντας ζωηρά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε και αυτό στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα και ζωηρά για να μη “βράσουν” οι κρόκοι. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα, με πιο αργές κινήσεις, μέχρι να πήξει το μείγμα και έχετε μια λεία κρέμα.
Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά προσθέτετε στο μείγμα τη βανίλια και το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα ή κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη για να μη κάνει κρούστα. Όταν κρυώσει καλά προσθέτετε στη κρέμα και το 1 φλιτζάνι σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί.
Για τη συναρμολόγηση και διακόσμηση: Εν τω μεταξύ, μέχρι να κρυώσει η κρέμα πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να “στραγγίξουν” καλά. Προαιρετικά, όσο ακόμα στραγγίζουν μπορείτε να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και να τις ραντίσετε με λίγο κονιάκ ή λικέρ.
Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από τη βάση και τη στρώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με μια μαρίζ. Στρώνετε, διακοσμώντας με σχέδιο επιλογής σας, από πάνω τις φράουλες, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζετε τη τάρτα σας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Με πτι μπερ και λίγα φρέσκα φύλλα μέντας για διακόσμηση αντί για αμύγδαλα φιλέ για έξτρα δροσερή γεύση και άρωμα.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;