Πρωτομαγιά 2017: Πώς θα κινηθούν όλα τα μέσα μεταφοράς και πλοία - Αναλυτικά
Με απεργίες και στάσεις εργασίας αναμένεται να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πρωτομαγιά - Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 η ΓΣΕΕ.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας αναμένεται να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πρωτομαγιά 2017 – Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 η ΓΣΕΕ.

Το άρθρο θα ενημερωθεί όταν περισσότερες πληροφορίες γίνουν γνωστές.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα Τρόλεϊ την Πρωτομαγιά 2017 λόγω 24ωρης απεργίας της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Αναμένονται αποφάσεις και από τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο αναμένεται να είναι και τα τρένα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν.

Εν τω μεταξύ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο πλοίου από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Στην ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρεται ότι «οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα. Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την αποφράδα ημέρα, που η χώρα μας οδηγήθηκε στα δεσμά δουλείας και εξάρτησης των διεθνών πιστωτών, οδηγώντας αλυσοδέσμια την εργατική τάξη της χώρας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, κυριολεκτικά σε απόγνωση.»

 Επισημαίνει ακόμη ότι «θλιβερή σελίδα για την επιβατηγό ναυτιλία αποτελεί η συνεχιζόμενη από μακρού κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας, όπως και οι μειώσεις των οργανικών συνθέσεων που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια επιβαινόντων και πλοίου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται και δεν πρόκειται να συνεχισθεί.»

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ τονίζει ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της Πρωτομαγιάτικης απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:

– Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών Μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.

– Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες  και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

– Συνθέσεις των πληρωμάτων των  πλοίων  της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας -Ειδικές συνθέσεις.

– Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της Ακτοπλοΐας.

– Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.

– Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.

– Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ΄αριθμ. 3522.2/08/2013/28-6-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.

– Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών

– Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του

– Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες

– Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.

– Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης

– Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;