Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μπουρντέν έχει μοιραστεί τις γνώσεις του για το φαγητό μαζί μας σε μια προσπάθεια να μας μάθει να ξεχωρίζουμε τα ανθυγιεινά από τα υγιεινά και τα ποιοτικά από τα μη.
Αυτήν την φορά, ο έμπειρος σεφ στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων πιάτων που εντοπίζει κανείς στον χώρο της εστίασης και τα οποία, σπάνια, είναι value for money.
Σε ποια αναφερόμαστε;
Kobe Beef
Το κρέας αυτό προέρχεται από μοσχάρια Tajima, τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας και έχει την φήμη ενός ιδιαίτερα ποιοτικού και “εξευγενισμένου” κρέατος. Το Kobe κοστίζει περίπου 300 ευρώ το κιλό ενώ είναι διάσημο για την υφή και την γεύση του.
Ο Μπουρντέν, όμως, αναφέρει πως ελάχιστα είναι τα μέρη που θα πληρώσει κάποιος Kobe beef και όντως θα το φάει καθώς πολλοί σερβίρουν ένα φθηνότερο παράγωγο που στην αγορά αποκαλούν wangus και όχι το αυθεντικό Kobe.
Στο βιβλίο “Πραγματικό φαγητό, ψεύτικο φαγητό”, ο συγγραφέας Larry Olmsted ισχυρίζεται ότι “το πραγματικό” Kobe σερβίρεται μόνο σε περίπου δώδεκα εστιατόρια στις ΗΠΑ, ωστόσο ο όρος εμφανίζεται σε εκατοντάδες.
Το λάδι τρούφας στις πατάτες κτλ
Δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που εμφανίζουν ορισμένα γκουρμέ πιάτα, στα οποία βάζουν λάδι τρούφας, ενώ τα πουλούν σε χαμηλή τιμή. Αυτό μπορεί να φαίνεται ευκαιρία για κάποιον που δεν επιθυμεί να ξοδέψει πολλά χρήματα, μπορεί, όμως, να είναι και απάτη. Πολλοί πελάτες εξαπατώνται και νομίζουν πως αγοράζουν πραγματικό λάδι τρούφας με το συγκεκριμένο πιάτο ενώ τελικά καταναλώνουν μια ανάμιξη ελαιολάδου με ένα εργαστηριακά παραγόμενο χημικό προϊόν.
Έτσι, ο Μπουρντέν μας προειδοποιεί να μην παραγγέλνουμε πιάτα στα εστιατόρια, τα οποία δεν γνωρίζουμε από που προέρχονται. Αντιθέτως, μας συμβουλεύει να καταναλώσουμε τα αγαπημένα μας πιάτα αγοράζοντας τα αυθεντικά υλικά.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά