Το παραπάνω βρίσκεται στον πρόλογο του βιβλίου με συνταγές που δημοσίευσε ο Ισπανός ζωγράφος το 1973, ο οποίος και ήταν περίφημος για να εντυπωσιακά τραπέζια που οργάνωνε συχνά για τα μεγάλα ονόματα της εποχής.
Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει περίπου 136 συνταγές, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι αφορδισιακές, σε 12 κεφάλαια που συνοδεύονται από σχέδια του ίδιου του Νταλί.
Πλέον, υπάρχουν ελάχιστα αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου στην αγορά, το οποίο αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Taschen.
Σουρεαλισμός στην κουζίνα
Σεξ, αστακοί, οργιώδη πιάτα και μια οδοντόβουρτσα σε μια τάρτα, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που βλέπει κανείς στο βιβλίο αυτό.
Τα πλούσια και κοσμικά δείπνα που έδινε ο Σαλβατόρ Νταλί (1904-1989) με την σύζυγο και μούσα του Γκαλά (1894-1982), έμειναν στην ιστορία.
Ο ζωγράφος είχε την έμπνευση το 1973 να δημιουργήσει ένα βιβλίο για να μας αποκαλύψει τα αισθησιακά υλικά, φανταιζί και εξωτικά που έκαναν τόσο ιδιαίτερα τα τραπέζια που έκανε με την γυναίκα του.
«Η μασέλα είναι το καλύτερο εργαλείο για να φτάσουμε στην φιλοσοφική γνώση», έγραφε.
Δυστυχώς, όμως, τα πιάτα που έφτιαχνε ο Νταλί δεν είναι οικονομικά προσβάσιμα στον περισσότερο κόσμο, καθώς απαιτούν υλικά που μόνο λίγοι διαθέτουν.
Εξάλλου, τα πιάτα αυτά τα δημιουργούσαν τα εστιατόρια πέντε αστέρων στο Παρίσι, όπως Lasserre, La Tour d’Argent και Le Train Bleu.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Πλήρης Απασχόληση
11-03-2024
Βουλιαγμένη Αττικής
950
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά