Το Facebook αποκάλυψε τι ετοιμάζει - Τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να πληκτρολογούμε μόνο με τον νου μας!
Πώς θα ήταν ο κόσμος εάν η τεχνολογία κινούνταν με τις ταχύτητες που σκεπτόμαστε και όχι με εκείνες που μιλάμε;

Αυτό είναι ακριβώς που προσπαθεί να ανακαλύψει το Facebook.

Όπως αποκάλυψε το Facebook στην ετήσια σύνοδο προγραμματιστών λογισμικού που οργάνωσε στο Σαν Φρανσίσκο, εδώ και κάποιο καιρό, μια μυστική ομάδα ερευνητών της εταιρείας προσπαθεί να αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν κείμενα (όπως SMS και e-mails) με τον νου και όχι με τα χέρια.

Μέχρι στιγμής, τα πειράματα που πραγματοποιούνται από την μονάδα του Building 8 (Κτίριο 8) έχουν καταφέρει ρυθμό οκτώ λέξεων το λεπτό, που θα βελτιωθεί στο μέλλον, με στόχο να φθάσει τις 100 λέξεις το λεπτό.

Reuters

Η επικεφαλής της 60μελούς μονάδας ανάπτυξης της πρωτοποριακής τεχνολογίας Ρετζίνα Ντάγκαν, πρώην στέλεχος της Google και της Υπηρεσίας Προωθημένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ανέφερε πως «κάτι τέτοιο ακούγεται αδύνατο, αλλά είναι πιο κοντά στην υλοποίησή του από ό,τι φαντάζεσθε».

Ακόμη, ο  Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε: «Οι εγκέφαλοί μας παράγουν αρκετά δεδομένα για να μεταδώσουν τέσσερις ταινίες υψηλής ανάλυσης κάθε δευτερόλεπτο. Το πρόβλημα είναι ότι ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για να στείλουμε πληροφορίες στον έξω κόσμο, δηλαδή η ομιλία μας, μπορεί να μεταδώσει περίπου την ίδια ποσότητα δεδομένων με ένα μόντεμ της δεκαετίας του 1980».

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «εργαζόμαστε πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν απευθείας από τον εγκέφαλό τους περίπου πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι κάνει κάποιος στο τηλέφωνό του σήμερα. Θέλουμε τελικά να την μετατρέψουμε σε μια φορετή τεχνολογία μαζικής κλίμακας. Ακόμη κι ένα απλό ‘ναι’ ή ‘όχι’ με ένα εγκεφαλικό ‘κλικ’, θα βοηθήσει ώστε να αισθάνεται κανείς πιο φυσικά πράγματα όπως η επαυξημένη πραγματικότητα».

Reuters

Ο ίδιος τόνισε πάντως πως το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει αλλά η τεχνολογία πρέπει να εξελιχθεί ακόμα για να εφαρμοστεί στην πράξη.

Όπως είπε η Ντάγκαν, σε συνεργασία με ερευνητές αμερικανικών πανεπιστημίων, κατά το πρότυπο που δουλεύει η DARPA (η οποία, μεταξύ άλλων, εφηύρε το Ίντερνετ), στόχος είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων τόσο υλικού (hardware) όσο και λογισμικού (software), που θα είναι μη επεμβατικά και θα χρησιμοποιούνται εύκολα.

Μια ακόμη πατέντα που ετοιμάζει το Facebook είναι η ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μόνο με την αφή, ώστε να «ακούνε» μέσω του δέρματός τους. Το συγκεκριμένο σύστημα θα χρησιμοποιεί σημεία πίεσης πάνω στο σώμα για να μεταφέρει πληροφορίες στο άλλο πρόσωπο.

Facebook

«Μια μέρα, όχι και τόσο μακρινή, θα είναι δυνατό για μένα να μιλάω στα κινέζικα και εσείς να το νιώθετε αμέσως στα ισπανικά», είπε η Ντάγκαν.

“Θα χρειασθούμε νέους μη επεμβατικούς αισθητήρες, που θα μπορούν να καταγράφουν την εγκεφαλική δραστηριότητα εκατοντάδες φορές ανά δευτερόλεπτο, από σημεία έκτασης λίγων χιλιοστών και χωρίς διαστρεβλώσεις του σήματος. Σήμερα καμία μη επεμβατική τεχνολογία δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;