KAMP: Η μπάντα που έλειπε τόσο καιρό από την playlist σου!
Οι KAMP είναι το προσωπικό σχήμα του Γιάννη Καμπουρόπουλου (John Kamp).

Το συγκρότημα συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 2012 στην Αθήνα, με αρχικά μέλη τους Νίκο Παλυβό, Αντώνη Δούνια και Νίκο Νικολαΐδη.

Δούλεψαν επάνω σε συνθέσεις του ιδίου, και απο το πρώτο line-up προέκυψαν δύο live (After Dark 4/2013, 6DOGS 5/2013) καθώς και το CDLP με τίτλο “KAMP:REAPPEAR”, το οποίο και έχει ανέβει στο itunes.

Στη συνέχεια και με νέο line-up, στο οποίο συμμετέχουν οι Μιχάλης Ευδαίμων – μπάσσο, και Νίκος Κουτσοποδιώτης – κιθάρα.

Οι δημιουργίες της μπάντας κινούνται σε ρυθμούς alternative rock με έμφαση στο band songwriting. Οι δημιουργίες τους, όμως, δεν σταματούν εκεί καθώς εμφανίζουν και ορισμένα στοιχεία crossover, grunge και nu metal κομμάτια.

Το δεύτερο CD τους με τίτλο “KAMP:CLAIRVOYANCE” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, χωρίς καμία υποστήριξη από κάποιο label, ενώ περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μιξ διαφορετικών στοιχείων μουσικής από ότι είχαμε δει από την μπάντα.

Αρκετά είπαμε εμείς, όμως, για αυτούς. Για να δούμε τι μας είπαν οι ίδιοι για την σύνθεση του γκρουπ αλλά και την μουσική τους.

Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας;

JK: Μέσω αγγελίας, αρχικά, απάντησε ο Αντώνης Δούνιας κι ο Νίκος Παλυβός – που ανήκαν και στην πρώτη σύνθεση του γκρουπ. Αργότερα, ήρθε ο Νίκος Νικολαΐδης μέσω του Αντώνη. Στην τωρινή σύνθεση, ο Νίκος Κουτσοποδιώτης μέσω αγγελίας κι ο Μιχάλης Ευδαίμων από μια απροσδόκητη συγκυρία!

Πότε γεννήθηκε τo project KAMP; Ως ιδέα.

JK: Υπήρχε ως ιδέα πολύ πιο πριν, από το 2005. Αλλά έπρεπε να διανυθεί ακόμη δρόμος, αφού όσα προσωπικά projects έκανα τότε, ήταν περισσότερο πειραματισμοί παρά μια συγκεκριμένη απόφαση. Το 2012 απλώς έβαλα μπροστά αυτό που είχα στο μυαλό μου, με σαφήνεια. Παρ’όλο που έχω διαγράψει μια ενδιαφέρουσα πορεία πρώτα ως ντράμερ κι ύστερα ως τραγουδιστής σε διάφορα σχήματα, χρειάστηκε αρκετός καιρός μέχρι να αφήσω την ασφάλεια ενός ομαδικού project.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες μέχρι να καθιερωθείτε ως όνομα στην ελληνική μουσική σκηνή;

JK: Δεν έχουμε καθιερωθεί ακόμη – κι ούτε ξέρω αν θα γίνει αυτό ποτέ! (γέλιο) Απλώς παίζουμε μουσική, δουλεύουμε τις ιδέες και προχωράμε. Αν αναφέρεσαι στο παρελθόν μου με τους Closer, ναι, είναι ένα θετικό στοιχείο που αφορά εμένα προσωπικά. Όπως αφορούν και τον Αντώνη όσες συμμετοχές έχει σε αντίστοιχα γνωστά σχήματα, το Νίκο για την εμπειρία του στο εξωτερικό, το Μιχάλη για τη δημοφιλία του, ως ένας αρτιότατος και ευέλικτος μουσικός με δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα. Ως KAMP είμαστε μόλις στην αρχή, ακόμη. Και αυτό ακούει ο κόσμος.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Πείτε μας μερικά λόγια για την τελευταία σας δουλειά, το Clairvoyance.

JK: Το CLairvoyance είναι ένα μεγάλο project. Μεγάλο σε απαιτήσεις, σε παραγωγή, σε κομμάτια, σε περιεχόμενο. Είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή που ανέλαβα, αφού το Reappear -το πρώτο μας άλμπουμ- ήταν αδικημένο ως προς το χρόνο και τον αριθμό των κομματιών. Η συνεργασία μας με τον Γιώτη Παρασκευαΐδη ήταν εξαίρετη και βοήθησε κι ο ίδιος στο να αποτυπωθεί ακριβώς ό,τι είχαμε στο μυαλό μας. Ακόμη, τα κομμάτια του Clairvoyance αντικατοπτρίζουν μια πιο σύγχρονη και πιο βαθιά ματιά σε συναισθήματα, εικόνες και σκέψεις, σε σχέση με το Reappear, το οποίο εμπεριέχει πιο παλιά κομμάτια. Θεωρούμε οτι δουλέψαμε επάνω σε ένα πολύ καλό υλικό, με ήχο όπως τον θέλαμε, με ενέργεια και με τεχνική αρτιότητα. Δε θα περιμέναμε τίποτε λιγότερο.

Υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει κατά την διάρκεια της πορείας σας ως συγκρότημα (μέχρι στιγμής);

JK: Ίσως το ότι κάναμε πολλές εμφανίσεις απανωτά. Αυτό κούρασε λίγο τον κόσμο. Τώρα, βλέποντάς το με μια πιο σοφή ματιά, θέλουμε να είμαστε πιο επιλεκτικοί σε κινήσεις, ώστε να μην “καίμε” τη δυναμική μας.

Ποιο είναι το καλύτερο σενάριο που έχετε στο μυαλό σας για το μέλλον;

JK: Θέλω οι KAMP να συνεχίσουν να γράφουν καλή μουσική, να παίζουν καλά και να περνούν καλά – και μαζί τους ο κόσμος που τους ακούει. Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή, μια νέα εξέλιξη. Σε αυτό πιστεύω και εκεί θα στηριχθούμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;