Πανελλήνιες 2017: Μόνο με το απολυτήριο λυκείου η εισαγωγή στα ΑΕΙ οραματίζεται ο Υπουργός Παιδείας

Από neolaia.gr Team 4 Απριλίου 2017

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ριζική αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τις τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου, παρουσίασε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, στόχος είναι η αναβάθμιση του Λυκείου και ειδικότερα οι δύο τελευταίες τάξεις του. «Θα υπάρξει ριζική μείωση του αριθμού των μαθημάτων, όμως θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας τους δηλαδή θα γίνεται μάθημα σε βάθος. Η αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του Απολυτηρίου. Ο μαθητής θα μπαίνει με το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου στα πανεπιστήμια, ο βαθμός θα είναι το μοναδικό κριτήριο», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι παράλληλα με την κατάργηση των Πανελληνίων θα αλλάξουν και οι εξετάσεις στο Λύκειο «ώστε το σύστημα να γίνει αδιάβλητο».

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου η κυβέρνηση θα φέρει μετά το Πάσχα τις αλλαγές που προωθεί στην εκπαίδευση, ενώ έκανε την σύνδεση του χρόνου εφαρμογής των αλλαγών με την συναίνεση που θα αποσπάσουν από τα κόμματα. Ο ίδιος προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του νέου συστήματος στα τρία με πέντε χρόνια.
Αν θες να μαθαίνεις όλα τα νέα για πανελλήνιες εξετάσεις τότε κάνε like στη σελίδα μας !

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486