Πανελλήνιες 2017: Μόνο με το απολυτήριο λυκείου η εισαγωγή στα ΑΕΙ οραματίζεται ο Υπουργός Παιδείας
Το σχέδιο της κυβέρνησης για ριζική αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τις τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου, παρουσίασε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, στόχος είναι η αναβάθμιση του Λυκείου και ειδικότερα οι δύο τελευταίες τάξεις του. «Θα υπάρξει ριζική μείωση του αριθμού των μαθημάτων, όμως θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας τους δηλαδή θα γίνεται μάθημα σε βάθος. Η αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του Απολυτηρίου. Ο μαθητής θα μπαίνει με το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου στα πανεπιστήμια, ο βαθμός θα είναι το μοναδικό κριτήριο», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι παράλληλα με την κατάργηση των Πανελληνίων θα αλλάξουν και οι εξετάσεις στο Λύκειο «ώστε το σύστημα να γίνει αδιάβλητο».

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου η κυβέρνηση θα φέρει μετά το Πάσχα τις αλλαγές που προωθεί στην εκπαίδευση, ενώ έκανε την σύνδεση του χρόνου εφαρμογής των αλλαγών με την συναίνεση που θα αποσπάσουν από τα κόμματα. Ο ίδιος προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του νέου συστήματος στα τρία με πέντε χρόνια.
Αν θες να μαθαίνεις όλα τα νέα για πανελλήνιες εξετάσεις τότε κάνε like στη σελίδα μας !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;