ΟΑΕΔ: Ανακοινώνει νέο πρόγραμμα για 10.500 ανέργους

Από neolaia.gr Team 4 Απριλίου 2017

Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Ειδικότερα απαντώντας η κ. Αντωνοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη, ανέφερε ότι το υπουργείο θα καταβάλει προσπάθεια ώστε το ποσό των 500 ευρώ, που είναι η συνεισφορά του κράτους, να φτάσει μέχρι τα 600 ευρώ και θα απασχοληθούν 10.500 άτομα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω της ηλικίας τους.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τουλάχιστον για δώδεκα μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Θα εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργία ανανεούμενη ανά μήνα.

Θα έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει σημαντικά ανέργους που βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.

Δείτε περισσότερα προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ 

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486