Ινδική κουζίνα: Όσα χρειάζεται να ξέρεις!
Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι με διαφορά η ινδική κουζίνα και ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα γι' αυτήν!

 

Η ινδική κουζίνα είναι μία από τις πιο πλούσιες του κόσμου και ήρθε η ώρα να την ανακαλύψεις σε ένα απολαυστικό αφιέρωμα από το deliveras.gr!

Η ινδική κουζίνα έχει μια τεράστια ιστορία, εφόσον οι ρίζες της φτάνουν έως και 5.000 χρόνια πίσω! Κατά την αρχαιότητα, η παραδοσιακή κουζίνα βασιζόταν στα φρούτα και τα λαχανικά. Με την πάροδο του χρόνου, την έλευση διαφορετικών θρησκειών και των αποικιοκρατών, η ινδική κουζίνα επηρεάστηκε δημιουργώντας τελικά το μοναδικό σημερινό μείγμα πολιτισμών.

Ούτως ή άλλως η Ινδία είναι μια τόσο μεγάλη χώρα που πραγματικά θα μπορούσε να είναι ολόκληρη ήπειρος. Έτσι είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις και τάσεις ανάλογα με την περιοχή.

Στη Βόρεια Ινδία για παράδειγμα προτιμούν τις πιπεριές, το σαφράν, το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί cottage και το ghee (καθαρό βούτυρο). Αντίθετα, στη Νότια, προτιμούν το πιπέρι, το tamarind και την καρύδα! Στην Ανατολή προτιμούν οτιδήποτε έχει σχέση με μουστάρδα και ψάρια ενώ οι Δυτικοί προωθούν μια πιο “μοντέρνα” εκδοχή της παραδοσιακής ινδικής κουζίνας.

Η ινδική κουζίνα έχει ως βάση το ρύζι, τα όσπρια και έχει αναγάγει σε τέχνη τη δημιουργία μιγμάτων μπαχαρικών, τα οποία είναι πραγματικά πάρα πολλά. Σίγουρα θα ξέρεις ότι πρόκειται για μια από τις πιο πικάντικες κουζίνες αλλά και με τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις λόγω της έμφασης στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά είναι το mirch (κόκκινο πιπέρι), το sarso (μαύρο σινάπι), το κάρδαμο, το κύμινο, το κουρκούμι, η πιπερόριζα, το κορίανδρο και φυσικά το σκόρδο. Το πιο διάσημο μείγμα μπαχαρικών είναι με διαφορά το garam masala που περιλαμβάνει 5 ή περισσότερα αποξηραμένα μπαχαρικά. Οι περισσότεροι Ινδοί έχουν μια δική τους εκδοχή του Garam Masala.

Παράλληλα, η ινδική κουζίνα είναι μια από τις πιο μυρωδικές, αφού ο αρωματισμός των φαγητών είναι βασικό κομμάτι της. Η δάφνη, ο κόλιαντρος, η τριγωνέλλα και τα φύλλα μέντας χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

 

Ας δούμε λοιπόν πέντε από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα στην ινδική κουζίνα προκειμένου να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!

Naan

Ινδική κουζίνα χωρίς Naan δε γίνεται. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πεντανόστιμη πίτα που μπορεί να περιλαμβάνει τυρί και σερβίρεται ως συνοδευτικό σε πιάτα ή είναι ο τρόπος που τυλίγεται το ινδικό “σουβλάκι. Άλλοι τύποι ινδικής πίτας (ψωμιού) είναι το kulcha και paratha.  Κάποια ψήνονται στον φούρνο που ονομάζεται tandoor και άλλα τηγανίζονται με κιμά ή πουρέ.

Τandoori chicken

Ίσως ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ινδικής κουζίνας! Πρόκειται για κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί επί ώρες σε μια πάστα από γιαούρτι και μπαχαρικά, ψημένο στον παραδοσιακό φούρνο tandoor.

Μιλάμε για μια πανδαισία γεύσεων που λιώνουν στο στόμα σου. Μη τρομάξεις όταν δεις το πορτοκαλί χρώμα στο κοτόπουλο, πρόκειται απλά για μια γευστική εμπειρία.

Το tandoori chicken μπορεί να πάρει και τη μορφή sandwich, τυλιγμένο σε πίτα naan και φυσικά με την ίδια διαδικασία μπορείς να φας και tandoori pork. Ωστόσο, το κοτόπουλο είναι αυτό που φημίζεται για την ιδιαιτερότητα του.

Biryani

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις την ινδική κουζίνα, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το biryani, το αρωματικό ρύζι που είναι μαγειρεμένο με διάφορα καρυκεύματα, κυρίως σαφράν και μαριναρισμένο κρέας, κοτόπουλο ή αρνί.

Daal

Ένα ακόμη πρωτότυπο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! Οι ινδικές φακές είναι πολύ πρωτότυπες και σίγουρα αρκετά πιο πικάντικες!

Samosa

Τηγανητό ή ψητό τριγωνικό σνακ, γεμιστό με λαχανικά, συνήθως, πατάτα, κρεμμύδι και φασόλια και σερβίρεται με σος μέντας. To ιδανικό πρώτο πιάτο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 1 
  
 0