Οι υγιεινές τροφές που καταναλώνονται χωρίς κανένα έλεγχο μπορεί να αποβούν βλαβερές για την υγεία μας, εξαιτίας ορισμένων ουσιών που περιέχουν.
Για να δούμε ορισμένες από αυτές:
Καστανό ρύζι
Ίσως να είναι πιο υγιεινό από το λευκό, όμως, σε μεγάλες ποσότητες δεν είναι ιδιαίτερα καλό. Το ρύζι μπορεί να απορροφήσει το αρσενικό που υπάρχει στο έδαφος μαζί με το νερό και ειδικότερα το καστανό ρύζι μπορεί και απορροφά περισσότερα βαρέα μέταλλα από τους άλλους τύπους ρυζιού.
Τόνος σε κονσέρβα
Ο τόνος περιέχει μεν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όμως, περιέχει και υψηλά ποσοστό υδραργύρου, ένα βαρύ μέταλλο που μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο των εμβρύων και των μικρών παιδιών.
Σπανάκι και παντζάρια
Είναι και τα δυο ιδιαίτερα θρεπτικά ωα λαχανικά, όμως, περιέχουν μεγάλες ποσότητες οξαλικών. Οι ουσίες αυτές, υπό κανονικές συνθήκες, δεν δημιουργούν κάποιο θέμα, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες διαταραχές που απαιτούν την μειωμένη κατανάλωση τους (π.χ. πέτρες στα νεφρά).
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
05-02-2024
Αθήνα