Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στο Brisma, ένα έργο κατά του ρατσισμού!

Από neolaia.gr Team 29 Μαρτίου 2017

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο ιταλικός κλάδος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού System Dynamics Society, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην ανάλυση μοντέλων, την εκπαίδευση, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία και τα πληροφοριακά συστήματα.

Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στο έργο BRISWA (the Ball Rolls In the Same Way for All – η μπάλα κυλά με τον ίδιο τρόπο για όλους), το οποίο έχει στόχο να εξετάσει το φαινόμενο του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, να τον ορίσει με πιο ολοκληρωμένο τρόπο και να βρει λύσεις  συνολικής αντιμετώπισής του.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι του έργου,  δημιουργήθηκε μια κοινοπραξία συνεργατών από έξι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θεωρούνται κορυφαίοι στον τομέα τους και έχουν συμπληρωματικές ικανότητες.

Εκτός από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θα συνεισφέρει στον τομέα του μαθηματικού προγραμματισμού και της ανάλυσης δεδομένων, οι υπόλοιποι συνεργάτες της κοινοπραξίας είναι οι:

 • System Dynamics Italian Chapter (IT)
 • Academy FC (IT)
 • Coltea Brasov 1920 (RO)
 • You Football Tournament DOO (SRB)
 • DHSE (HU): ΑκαδημίαΠοδοσφαίρου
 • Bulgarian Sport for All (BG)

 

Πιο συγκεκριμένα το έργο BRISWA, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, στοχεύει:

 • Στην κατανόηση της κατάστασης στην Ευρώπη όσον αφορά το ρατσισμό (με έμφαση στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο) και στην αναγνώριση όλων εκείνων των συνθηκών που οδηγούν στη δημιουργία και εξάπλωση ρατσιστικών συμπεριφορών.
 • Στην εκτίμηση των συνθηκών που αλληλεπιδρούν και οδηγούν σε ρατσιστικές συμπεριφορές μέσω της ανάπτυξης επιμέρους μαθηματικών μοντέλων και προσομοιώσεων, τα οποία θα υποβοηθήσουν τη σχεδίαση και δοκιμή καλών πρακτικών που θα καταπολεμούν φαινόμενα ρατσισμού, σε ένα υπολογιστικό περιβάλλον.
 • Στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών, ξεκινώντας από τους νέους και τις διάφορες ακαδημίες ποδοσφαίρου.
 • Στην καθιέρωση και την εκπαίδευση μίας νέας ειδικότητας του προπονητικού επιτελείου για τις ποδοσφαιρικές ενώσεις και ομάδες, του οποίου ο σκοπός θα είναι ο εντοπισμός τέτοιων φαινομένων και η χρήση μέτρων που θα εμποδίζουν την εξάπλωση τους μέσα στον εκάστοτε σύλλογο.
 • Στη διάδοση των αξιών και αποτελεσμάτων του έργου στην Ευρώπη, με τη διοργάνωση σεμιναρίων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο ιταλικός κλάδος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού System Dynamics Society, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην ανάλυση μοντέλων, την εκπαίδευση, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία και τα πληροφοριακά συστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ