Γιατί η έλλειψη σεξ προκαλεί εκνευρισμό στις γυναίκες; (Έρευνα)
Η έλλειψη σεξ μπορεί, φυσικά, να προκαλέσει ορισμένες μεταβολές στην διάθεση!

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μόλις βγει το σεξ από την ζωή τους ξεκινούν να έχουν πτώσεις στην ψυχολογία τους ή έντονο εκνευρισμό.

Προφανώς και το παραπάνω γεγονός δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να το χρησιμοποιήσει κάποιος ως αιτία πίσω από την συμπεριφορά μιας γυναίκας (π.χ. “Αυτή είναι α***τη”) καθώς αυτό είναι προσβλητικό και λάθος.

Η συμπεριφορά ή οι επιδόσεις μιας γυναίκας δεν εξαρτώνται από αυτό, όμως, ορισμένες φορές η ψυχολογία της μπορεί να επηρεαστεί από την έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης. Και αυτό είναι φυσικό.

Τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με μελέτη του National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles το 2013 έδειξε πως το μέσο ζευγάρι 16-44 ετών, το 1990, έκανε σεξ 5 φορές τον μήνα, 4 το 2000 και 3 φορές τον μήνα το 2010.

Η συγκεκριμένη πτώση επιφέρει και σημαντικές επιπτώσεις φυσικά.

Αρχικά, επηρεάζει την διάθεση και την ψυχική υγεία ενώ οι ειδικοί αναφέρουν πως η έλλειψη σεξ φταίει εν μέρει για την διάλυση γάμων αλλά και την εξάρτηση των ανθρώπων στην Μεγάλη Βρετανία από τα αντικαταθλιπτικά και τα χάπια για τον ύπνο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανέφεραν πως το σεξ έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς την ευτυχία που αισθάνονται οι γυναίκες, αναφέροντας πως προκαλεί μια ευχάριστη αίσθηση που διαρκεί για τουλάχιστον 48 ώρες και που βελτιώνει την σχέση μεταξύ ενός ζευγαριού.

Σύμφωνα μάλιστα με μια παγκόσμια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 26.000 άνθρωποι ηλικίας 16 ετών και άνω, από συνολικά 26 χώρες, μόνο το 44% των ανθρώπων δήλωναν ικανοποίημένοι από την σεξουαλική τους ζωή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέιβιντ Σπίγκελχαλτερ: “Αυτά που δείχνουν τα στατιστικά για τη σεξουαλική συμπεριφορά, στην ουσία ρίχνει την ευθύνη της έλλειψης σεξ στο στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής και της επαφής με οθόνες όπως η τηλεόραση, που αποσπούν την προσοχή. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Οι σύγχρονες γυναίκες εργάζονται επίσης πιο σκληρά. Περίπου 67% των γυναικών ηλικίας 16 έως 64 ετών έχουν δουλειά και εργάζονται περίπου σαράντα ώρες την εβδομάδα.”

Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα έρχεται να προσθέσει ο Δρ. Γκέοφ Χάκετ, πρώην πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας σεξουαλικής ιατρικής, ο οποίος πιστεύει πως το σεξ θα είναι “χαμένη τέχνη” στο μέλλον.

Ο Χάκετ αναφέρει πως οι γυναίκες σήμερα είναι κουρασμένες, επικεντρώνονται στα παιδιά. Άλλες εξουθενώνουν τον εαυτό τους στο γυμναστήριο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες και να καταστρέψει τις σεξουαλικές ορμές. “Μια ενεργή σεξουαλική ζωή αντιθέτως κρατάει ενωμένο το ζευγάρι και χαρίζει μακροζωία” λέει χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;