ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα για τους μακροχρόνια ανέργους με τα 500 ευρώ

Από neolaia.gr Team 22 Μαρτίου 2017

Το πρόγραμμα θα απασχολήσει μακροχρόνια ανέργους

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το Πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά ανέργους συμπολίτες μας που βρίσκονται λίγο πριν ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου και – δυστυχώς – αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.

Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασία Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την διάρκεια της συνάντησης σήμερα με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.Ο κ. Γαληνός, ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου Λέσβου και ζήτησε από την κα Αντωνοπούλου τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία σε όλο το φάσμα των κοινωνικών θεμάτων και της στήριξης της απασχόλησης στο πλαίσιο των αρμοδιότητας του Υπουργείου, για την υλοποίηση κοινών στόχων και την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη προσφορά του Δήμου στους κρίσιμους αυτούς τομείς.

Το νέο πρόγραμμα αφορλα σε 12μήνες συμβάσεις με δυνατότητα επέκτασης άλλων 12 μηνών με επιδοτούμενες προσλήψεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Δήμους. Σε ό,τι αφορά στη συνεισφορά του κράτους στις αμοιβές των 10.000, η υπουργός επισήμανε ότι σήμερα είναι 381 ευρώ, εάν η πρόσληψη αφορά στο Δημόσιο και 500 ευρώ, εάν αφορά στον ιδιωτικό τομέα. «Κάνουμε προσπάθεια τα 500 ευρώ να τα κάνουμε 600», είπε η υπουργός.

Δείτε περισσότερα προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ – Όλες οι πληροφορίες

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486