Τσικνοπέμπτη 2017: Τα μαγαζιά με τις πιο κολασμένες μπριζόλες στην Αθήνα!
Η Τσικνοπέμπτη 2017 πλησιάζει και πλησιάζει η ώρα να αποφασίσεις που θα πραγματοποιήσεις την αρμόζουσα κτηνωδία! Ε λοιπόν, συγκροτήσαμε μερικά από τα best of μόνο για την πάρτη σου!

Kozi's
Kozi’s

Η Τσικνοπέμπτη 2017 πλησιάζει και πλησιάζει η ώρα να αποφασίσεις που θα πραγματοποιήσεις την αρμόζουσα κτηνωδία! Ε λοιπόν, συγκροτήσαμε μερικά από τα best of μόνο για την πάρτη σου!

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Λαμβάνει μέρος την Πέμπτη, λόγω του ότι οι μέρες Τετάρτη και Παρασκευή θεωρούνται νηστίσιμες, της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, την αποκαλούμενη Κρεατινή.

Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά Προφωνή και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής.

Οι ρίζες του εθίμου αυτού χάνονται όμως στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε πότε αρχικά ξεκίνησε. Εικάζεται ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, πριν ταυτιστεί με τηn χριστιανική παράδοση.

Παρόμοιες γιορτές έχουν και άλλα χριστιανικά έθνη, όπως το Weiberfastnacht στη Γερμανία και τη Mardi Gras (Λιπαρή Τρίτη) στη Γαλλία που όμως αντιστοιχεί στην Ορθόδοξη Καθαρά Δευτέρα. Η τελευταία γιορτάζεται και σε παλαιά γαλλόφωνες περιοχές, όπως στη Νέα Ορλεάνη.

Επειδή, όμως, αγαπάμε ιδιαίτερα την Τσικνοπέμπτη ως έθνος, μην περιμένεις να βρεις μαγαζί για μαγαζί άδειο την ημέρα εκείνη. Οι συμπολίτες σου θα έχουν κατακλύσει σε χρόνο dt τα μπριζολάδικα και θα απολαμβάνουν τα παϊδάκια τους με την άνεση τους.

Για να μην βρεθείς να βασανίζεσαι εκτός μαγαζιού και χωρίς παϊδάκια στο χέρι, φρόντισε να κάνεις κάποια κράτηση ή να βρεθείς στο μαγαζί από νωρίς!

Για να δούμε, όμως, ποια είναι τα ιδανικά μαγαζιά για να πραγματοποιήσεις τις ατασθαλίες σου:

Kozi’s

www.kozis.com
www.kozis.com

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ.: 210 8101584

Αν υπάρχει ένα μαγαζί που να διακρίνεται για τις μπριζόλες του, αυτό είναι το Kozi’s. Εκεί ίσως θα δοκιμάσεις το πιο απίστευτο T-Bone που υπάρχει στα βόρεια προάστια, μαριναρισμένο με νοτιοαφρικάνικα μπαχάρια και συνοδευόμενη από πεντανόστιμες, στρογγυλές πατάτες. Αν δεν είσαι φαν του T-Bone, το Kozi’s δεν σταματάει το παιχνίδι εκεί αλλά προσφέρει κάτι κολασμένα Chacalaka και ένα αξεπέραστο Rib Eye. Μην το χάσεις, αλήθεια.

Base Grill

 

Κων/πόλεως 64, Περιστέρι, τηλ: 210 5757455

Η Μέκκα της σπαλομπριζόλας, του βραζιίάνικου μοσχαριού και του τέλεια ψημένου κρέατος γενικά. Αν σε βγάλει ο δρόμος εκεί, φρόντισε πέρα από τα κρέατα να δοκιμάσεις την φωλιά πατα΄τας με αυγά και κρεμώδες τυρί (τσαλαφούτι), ένα από τα πιο κολασμένα πιάτα του μαγαζιού. Προσοχή στις παραγγελίες, όμως, γιατί τα πράγματα είναι λίγο τσιμπημένα. Η καλύτερη σου επιλογή είναι να παραγγείλεις πολλά πιάτα στην μέση!

Αρτζεντίνα

Sakafiora
Sakafiora

Μπιττάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνος, τηλ.: 22940 66476

Ένα αργεντίνικο steakhouse φτιαγμένο ειδικά για όσους αγαπούν απροκάλυπτα τις μπριζόλες. Μην παρασυρθείς από τα ορεκτικά και δεν δώσεις σημασία στα κυρίως γιατί θα το μετανιώσεις. Οι μοναδικές μπριζόλες του ψήνονται στα κάρβουνα αργά αργά για ώρες. Προτού το επισκεφτείς, φρόντισε να καλέσεις μια ώρα πριν για να ενημερώσεις το προσωπικό για την ποσότητα κρέατος που θα καταναλώσετε ώστε να το βάλουν να γίνεται.

Το στέκι του Ηλία, Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 210-3422407

ilias-thiseio

Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται στο πλακόστρωτο, δίπλα από τον Ηλεκτρικό του Θησείου, προς τα Πετράλωνα. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα με σπεσιαλτέ την λεμονάτη συκωταριά, η οποία συνοδεύεται άριστα με κρασί ή μπύρα. Αν και υπάρχει ακόμη ένα μαγαζί υπό την ίδια διεύθυνση λίγο πιο κάτω, το συγκεκριμένη κερδίζει ιδιαίτερα σε τοποθεσία.

Τέλης

Official.gr
Official.gr

Ευριπίδου 86, Αθήνα, τηλ. 210 3242775

Δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει έστω μια φορά για τα διάσημα μπριζοάκια του Τέλη! Μην περιμένεις πολυτέλειες, όμως. Μπαίνεις, λες μια μερίδα και αν θες σαλάτα ή πατάτες και η απόλαυση αρχίζει. Ο Τέλης ήρθε από τα Ιωάννινα πριν από δεκαετίες κι ονειρευόταν το δικό του μαγαζί όσο δούλευε ως ψήστης. Οι μερίδες του είναι μεγάλες και χορταστικές!

 

Χριστόφορος

Ask4Food
Ask4Food

Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Αττικής, Τηλ. 22990 48266

Μια από τις παλαιρότερες και γνωστότερες ταβέρνες στην Αττική, ο Χριστόφορος λειτούργησε για πρώτη φορά -που αλλού- στα Καλύβια ως “Βοσκοπούλα” την δεκαετία του ’60. Μόλις, όμως, ανέλαβε ο γιός του την μετονόμαστε σε “Χριστόφορος”. Κλασικά πράγματα: Μεγάλες μερίδες, ζουμερά κρεατικά συμπεριλαμβανομένων μπριζολών, παϊδακίων, συκωταριάς, κοκορετσίου και πολλών άλλων αμαρτωλών γεύσεων. Αν έχεις όρεξη να δοκιμάσεις έναν διαφορετικό προορισμό, ο “Χριστόφορος” είναι η ιδανική επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;