Πώς γίνεται τα τσόφλια των αυγών να είναι φαγώσιμα; (βίντεο)
Οι περισσότεροι από εμάς πετούσαμε τα τσόφλια αφού τα αδειάζαμε από το εσωτερικό του αυγού. Μήπως, όμως, η συνήθεια αυτή είναι λάθος;

Οι περισσότεροι από εμάς πετούσαμε τα τσόφλια αφού τα αδειάζαμε από το εσωτερικό του αυγού. Μήπως, όμως, η συνήθεια αυτή είναι λάθος;

Η απάντηση είναι πως ναι. Η κατανάλωση του κελύφους των αυγών έχει θρεπτική αξία, καθώς αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο.

Ένα τσόφλι αυγού περιλαμβάνει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, δηλαδή 2 με 4 φορές την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά. Πρέπει να βράζονται έτσι ώστε να εξοντωθούν οι μικροοργανισμοί και έπειτα να ψηθούν στον φούρνο στους 90 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Μόλις τα ψήσουμε, τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν εντελώς σκόνη και τα προσθέτουμε σε καμία ζύμη (πίτσας, ζυμαρικών, κτλ).

Προσοχή, δεν πρέπει να καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες γιατί μπορεί να γίνουν επιβλαβή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
ΗΜ
43 - 37
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;