5+1 από τις πιο βρώμικες επιφάνειες που ακουμπάς καθημερινά!
Και όμως δεν αναφερόμαστε στις επιφάνειες του μπάνιου! Οι πιο βρώμικες επιφάνειες που συναντάς στην καθημερινή ζωή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ' ότι φαντάζεσαι!

mm journal 006 tout

Και όμως δεν αναφερόμαστε στις επιφάνειες του μπάνιου! Οι πιο βρώμικες επιφάνειες που συναντάς στην καθημερινή ζωή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ότι φαντάζεσαι!

Το πρόβλημα με τις παρακάτω επιφάνειες είναι πως βρίσκονται υπεράνω υποψίας. Κανείς δεν φαντάζεται πως είναι εκείνες που φιλοξενούν τα περισσσότερα μικρόβια από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το περιοδικό “Science of Us” οι πιο βρώμικες επιφάνειες που συναντάμε καθημερινά είναι:

Οθόνες αφής

Ένα σταθερό κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Το 50% αυτών είναι γεμάτες με μικρόβια που ζουν στο εντερικό σύστημα.

Κουμπί ασανσέρ

Σκέψου πόσοι άνθρωποι πατούν κάθε μέρα το κουμπί του ασανσέρ και μετά αναλογίσου τι μπορεί να έχουν ακουμπήσει πριν. Κακό έτσι; Δυστυχώς, μέρη όπως τα κουμπιά του ασανσέρ είναι συχνά γεμάτα με ρινοϊούς.

Λαβές

Η λαβή της καφετιέρας ή της πόρτας στο γραφείο, ας πούμε, είναι γεμάτη μικροοργανισμούς που έχουν μεταφερθεί χέρι-χέρι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το καπάκι της τουαλέτας δεν είναι τόσο ύποπτο για τα μικρόβια, επειδή ακριβώς καθαρίζεται πολύ συχνά.

AP_04_15_2013_42767469_L-638x468

Τσάντα

Οι τσάντες, όχι οι πλαστικές που τις πετάμε και ξεφορτωνόμαστε κάθε μικρόβιο- οι επαναχρησιμοποιούμενες-, φιλοξενούν αμέτρητα βακτήρια, όπως η E-coli, καθώς πολύς κόσμος δεν τις καθαρίζει αφού τοποθετήσει μέσα τα ψώνια του.

Πετσέτες

Η υγρασία που συγκροτούν οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο είναι το ιδανικό περιβάλλον για την αύξηση του πληθυσμού των βακτηρίων. Γι’ αυτό και συνίσταται να τις πλένουμε κάθε 2 μέρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Care 2, ένα άλλο σημείο που συγκεντρώνει πολλά μικρόβια είναι τα κουμπιά του ΑΤΜ. Τα συγκεκριμένα κουμπιά χρησιμοποιούνται τόσες πολλές φορές μέσα στην μέρα που τα μικρόβια μεταφέρονται από το ένα χέρι στο άλλο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κουμπιά του ασανσέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;