Ποιες είναι οι πιο επώδυνες εμπειρίες για το ανθρώπινο σώμα;
Πόσο πόνο μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα; Σωματικό, ο ψυχολογικός είναι άλλη υπόθεση!

ανθρώπινο σώμα

Πόσο πόνο μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα; Σωματικό, ο ψυχολογικός είναι άλλη υπόθεση!

Ο σωματικός πόνος είναι το είδος που θέλουμε να περάσει πιο γρήγορα!

Ποιο είναι, όμως, το ανώτατο σημείο του; Αυτές είναι μερικές από τις ασθένειες που προκαλούν τον μεγαλύτερο σωματικό πόνο:

Πέτρες στα νεφρά

Βασικό σύμπτωμα μιας πέτρας στα νεφρά αποτελεί, δυστυχώς, ένας δυνατός πόνος που περιγράφεται ως αρκετά έντονος. Το πρόβλημα προκύπτει όταν μια πέτρα κινείται στο ουροποιητικό και εμποδίζει τη ροή των ούρων. Το αποτέλεσμα είναι ένας δυνατός πόνος σαν κράμπα στην πλάτη και στα πλευρά, στην περιοχή του νεφρού ή στην κάτω κοιλιακή χώρα.

Οδοντικό απόστημα

Πρόκειται για μια φλεγμονή που δημιουργείται γύρω από την ρίζα του δοντιού ή στα ούλα. Μπορεί να προκληθεί κυρίως από τερηδόνα ή περιοδοντίτιδα ρνώ προκαλεί ιδιαίτερο πόνο.

Έγκαυμα

Ένα σοβαρό έγκαυμα τρίτου βαθμού καλύπτει όλες τις στοιβάδες του δέρματος, λίπος, μύες, και σε σοβαρές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι τα οστά. Ένα έγκαυμα δεύτερου βαθμού, μπορεί επίσης να είναι αρκετά οδυνηρό.

giphy (1)

Αθροιστική κεφαλαλγία (cluster headache)

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οδυνηρό είδος πονοκεφάλου. Συνήθως παρουσιάζει έξαρση σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (μερικές εβδομάδες στην σειρά), όμως το βασικό της χαρακτηριστικό είναι πως αθροίζεται χρονικά (εξ’ου και το όνομα). Αυτές οι χρονικές περίοδοι ονομάζονται στα αγγλικά clusters. Το συγκεκριμένο είδος πονοκέφαλου πλήτει περίπου το 1% των ανθρώπων και εκδηλώνεται με οξύ και διεισδυτικό πόνο γύρω από την περιοχή του ματιού. Εμφανίζεται από το πουθενά και κορυφώνεται μέσα σε 15 λεπτά. Αντιμετωπίζεται με την βοήθεια νευρολόγου.

Τοκετός

Δεν πρόκειται για κάτι που δεν ξέραμε. Πρόκειται για έναν από τους πιο έντονους πόνους που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα…αλλά τουλάχιστον αυτός έχει γλυκό τέλος!

Έρπης ζωστήρας

Ο έρπης ζωστήρας είναι ένα εξάνθημα που εμφανίζουμε στο δέρμα, το οποίο αν οξυνθεί προκαλεί ισχυρούς πόνους. Ορισμένες φορές οι πόνοι μπορεί να γίνουν μακροχρόνιοι ή μόνιμοι.

Ινομυαλγία

Πρόκειται για ένα σύνδρομο χρόνιου εκτεταμένου και βασανιστικού σωματικού πόνου το οποίο προκαλεί λειτουργική ανικανότητα σε διάφορα σημεία ενώ ταυτόχρονα ρίχνει σημαντικά το επίπεδο ζωής όσων πάσχουν. Επηρεάζει περίπου το 2-5% του πληθυσμού σε διάφορες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;