AIESEC: Οι πιο συχνές απορίες για τον οργανισμό!
Ήρθε η ώρα να μάθεις όσα είχες απορία ή δεν ήξερες για την AIESEC γιατί είναι μια ευκαιρία να προσφέρεις, μια ευκαιρία για να αλλάξεις!

aiesec

Ήρθε η ώρα να μάθεις όσα είχες απορία ή δεν ήξερες για την AIESEC.

“Μια ευκαιρία να αλλάξεις, μια ευκαιρία να προσφέρεις”

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι μεταξύ έμενα και του εαυτού μου :

Εντάξει έχεις περάσει σε μια σχολή και σπουδάζεις αυτό που σου αρέσει .  Είσαι πραγματικά ευγνώμων , περνάς καλά , αλλά είναι αρκετό ;; Γιατί απλά νιώθεις ότι δεν προσφέρεις στην κοινωνία και στον περίγυρο σου ;; Γιατί δεν προσπαθείς ; Τι σε εμποδίζει ;; Είναι δύσκολο, εντάξει, αλλά μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος;; Μήπως πρέπει να ψαχτείς λίγο; Λοιπόν , βάλε το μυαλό σου να δουλέψει με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο και κάτσε βρες κάτι.

Έχοντας αυτούς τους προβληματισμούς , αποφάσισα να αρχίσω να σκέφτομαι πως θα τους λύσω και έτσι ανακάλυψα την AIESEC και η ζωή μου άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο. Άρχισα να ρωτώ ανθρώπους που ήξερα ότι ήδη είναι μέλη τι είναι αύτη η ΑIESEC ; Γιατί παρά πολλοί νέοι είναι μέλη ;; Τόσο καλό είναι ;; Και πάρα πολλά «γιατί» και «πως» και «πότε» υπήρχαν μέσα μου . Μέχρι, που άρχισα να θέλω ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα μου , αφού οι προβληματισμοί μου άρχισαν να γίνονται μεγαλύτεροι.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι μεταξύ έμενα και της κοπέλας που ήξερα ότι είναι μέλος:

 

Βλέπω ότι είσαι μέλος σε αυτό τον οργανισμό που ονομάζεται AIESEC . Τι είναι ακριβώς;;

H AIESEC είναι ένας παγκόσμιος νεανικός οργανισμός, μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός, που προσπαθεί να πετύχει ειρήνη στον κόσμο και μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων, αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά   ηγετικότητας μέσα από πρακτικές εμπειρίες σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Διοικείται αποκλειστικά από νέους από 18 -30 και αυτή την στιγμή δραστηριοποιείται  σε 127 χώρες, σε 2.400 πανεπιστήμια  και πάνω από 1.000.000 alumni παγκοσμίως .

Ναι , αλλά γιατί δημιουργήθηκε ένας τέτοιος οργανισμός;;

Πολύ ωραία η ερώτηση σου. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ( το 1948 για την ακρίβεια)  μια ομάδα φοιτητών αποφάσισε ότι ήταν αναγκαία η προστασία της ειρήνης και επίσης αναγκαία η αύξηση κατανόησης του έθνους ανά άτομο. Ο οργανισμός έφτασε στην Ελλάδα το 1956 και από τότε ολοένα και αναπτύσσεται .

Εγώ τι μπορώ να κάνω στον οργανισμό ;

Μπορείς αρχικά να γίνεις μέλος στον οργανισμό!!. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα μας  και κάνεις εγγραφή. Έπειτα μέλη από την τοπική που ανήκει το πανεπιστήμιό σου θα σε επικοινωνήσουν για να σου εξηγήσουν τα επόμενα βήματα. Από την στιγμή που θα γίνεις δεκτός , άλλα μέλη σε κατατάσσουν στο τομέα που πιστεύουν ότι σου ταιριάζει και κατόπιν αυτού ξεκινάς να δουλεύεις εθελοντικά γι’ αυτόν τομέα. Κάποιοι τομείς δουλεύουν για τα προγράμματα της AIESEC και κάποιοι άλλοι για την λειτουργία της τοπικής σου. Επίσης , σου δίνεται η ευκαιρία να ανεβαίνεις και θέσεις στον οργανισμό. Δηλαδή, από μέλος, να  γίνεις project manager , εν συνεχεία μπορείς να γίνεις διοικητικό ( που στην ΑΙESEC τους ονομάζουμε local committee vice president ) ή και πρόεδρος της τοπικής σου. Και αν κάποιος είναι πολύ τολμηρός μπορεί να φθάσει και  στην εθνική επιτροπή της ΑΙΕSEC .

Ααα ποια είναι αυτά τα προγράμματα και μπορώ να συμμετέχω και σε αυτά;;;

Βεβαίως , μπορείς να συμμετέχεις και σε αυτά.  Τα προγράμματα , τα οποία τρέχει ο οργανισμός είναι τα εξής :

  • το Global Volunteer, για εθελοντισμό στο εξωτερικό
  • το Global Entrepreneur, για πρακτική μικρής διάρκειας στο εξωτερικό, και
  • το Global Talent, για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό.

Σε ευχαριστώ πολύ για όλον τον χρόνο που μου αφιέρωσες και για τις απορίες που μου έλυσες .   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;