Κλειστά σχολεία Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Κλειστά σχολεία χιόνι σε όλη την Αττική! Δείτε αναλυτικά!

sxoleia

Κλειστά σχολεία σε όλη την Αττική! Κλειστά σχολεία χιόνι σε όλη την Αττική! Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά χιόνι! Δείτε αναλυτικά!

Εξ αίτιας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται στους -10 βαθμούς Κελσίου, με αποφάσεις των δημάρχων, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, ‘Αργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

ATTIKH

Κλειστά τα σχολεία στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την προστασία των μαθητών της πόλης, τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Κλειστά τα σχολεία στον Πειραιά

Λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Πειραιά ενημερώνει τους πολίτες, ότι αύριο Τρίτη 10/01/2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά τα σχολεία στη Νίκαια και Αγ.Ι.Ρέντη

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 10/1 τα σχολεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη θα παραμείνουν κλειστά λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Γλυφάδα

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία (Α/θμιας και Β/θμιας) και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας του χιονιά και του παγετού και για λόγους ασφαλείας των παιδιών μας.

Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα

Λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά.

Ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας από το ψύχος, ενώ συνεργεία του δήμου Αθηναίων, επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας στην Καλλιθέα

Λόγω των κακών καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Νηπιαγωγεία,
Δημοτικά,
1ο Ειδικό Δημοτικό,
1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο

του Δήμου Καλλιθέας θα παραμείνουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ΚΛΕΙΣΤΑ

Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κλειστά τα σχολεία σε Αγιο Στέφανο , Άνοιξη , Διόνυσο, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα

Λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού, των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και επιπλέον τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη διάρκεια της νύχτας, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. τα σχολεία του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
& Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Βασίλειος Κοκμοτός

Δήμος Μαραθώνος

Παραμένουν κλειστά για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και το 2° Δημοτικό

Σχολείο Νέας Μάκρης

Ανοικτά τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης.

Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού
Δήμου Μαραθώνα
Δήμητρα Λαμπαρού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) και το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός».

Επεκτείνονται έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων, που λαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα παραμένουν προσβάσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι:
• 4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42, τηλέφωνα 2310 – 212.002 και 2310 – 245.242)
• 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ (Αλεξανδρείας 27, τηλέφωνα 2310 – 820.110 και 2310 – 863.038), κατά τις ώρες 09.00 έως τις 19.00

Οι παραπάνω χώροι θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις δομές οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, προσφέροντας προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:
• Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 – 528.811), από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00 και το
• Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 – 527.938), από τις 10.30 έως τις 17.00

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν προμηθευτεί εκ νέου με κουβέρτες και sleeping bags, τα οποία η Δημοτική Αστυνομία διανέμει σε αστέγους της πόλης, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για την λειτουργία των παραπάνω θερμαινόμενων χώρων.

Τα παραρτήματα του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν κανονικά.

Σε πλήρη ετοιμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται οι Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και όσοι δημότες έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, 2313 – 318.200.

Οι Δημοτικές Περιφερειακές Βιβλιοθήκες λειτουργούν κανονικά, με εξαίρεση την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (τηλ. 2310 – 315.100), η οποία παραμένει κλειστή λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης.

Για σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτη 17) καθώς και το κτίριο της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γ. Χαλκίδη 32) παραμένουν κλειστά. Κανονικά πραγματοποιούνται τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο στην οδό Κ. Καραμανλή 141 και η σχολή χορού των ερασιτεχνικών τμημάτων (Μαντινείας με Μπότσαρη).

Στον Τομέα του Αθλητισμού όλες οι δομές λειτουργούν κανονικά εκτός από τα μαθήματα τένις στο Πάρκο Φωκά όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που δεν θα διεξάγονται λόγω ψύχους.
Κλειστό θα παραμείνει, μέχρι νεοτέρας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης (Λαμπράκη και Κλεάνθους 72)

Οι εκθεσιακοί χώροι Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93), Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30) και η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca – Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη) θα παραμείνουν κλειστοί, αύριο Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ οι υπηρεσίες της Δημοτικής Πινακοθήκης θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Ανοιχτό θα παραμείνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δήμος Πυλαία – Χορτιάτη

Μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες 2ημέρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών όλα τα σχολεία του δήμου ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

Δήμος Βόλβης

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του δήμου Ωραιοκάστρου. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Καλαμαριάς

Μετά από έλεγχο, που διενήργησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Καλαμαριάς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι, ενώ όλα τα σχολικά συγκροτήματα θερμαίνονται κανονικά, ωστόσο λόγω του παγετού εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης.

Με δεδομένο ότι και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση, τα σχολεία της Καλαμαριάς θα παραμείνουν κλειστά.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να βρίσκονται στις θέσεις τους και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή δημιουργούνται.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμο Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του δήμου Ωραιοκάστρου. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες 2ημέρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών όλα τα σχολεία του δήμου ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

Δήμος Λαγκαδά

Έπειτα από συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις συνθήκες παγετού, τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά και τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, αποφασίστηκε ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

Δήμος Καλαμαριά

Μετά από έλεγχο, που διενήργησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Καλαμαριάς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι, ενώ όλα τα σχολικά συγκροτήματα θερμαίνονται κανονικά, ωστόσο λόγω του παγετού εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης.

Με δεδομένο ότι και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση, τα σχολεία της Καλαμαριάς θα παραμείνουν κλειστά.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να βρίσκονται στις θέσεις τους και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή δημιουργούνται.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς την Τρίτη 10η Ιανουαρίου 2017, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Εδεσσας

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης της Έδεσσας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Από το ΝΠΔΔ “Αριστοτέλης” αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

Τέλος, σύμφωνα με σχετική απόφαση, κλειστό θα παραμείνει και την Τρίτη το Στέκι Αλληλεγγύης.

Η επόμενη ανακοίνωση θα αναρτηθεί αύριο νωρίς το απόγευμα μετά από εκτίμηση της κατάστασης.

Δήμος Νέας Προποντίδας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας λόγω παγετού.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Δήμος Αριστοτέλη

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές, πως η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση νέας παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Ορεστιάδας

ΘΕΜΑ: Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 75 παρ. Ι περιπτ. στ υποπεριπτ. 27 του Ν.3463/2006, όπως
συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010,
2. Την παρ.1 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010,
3. Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ.
201/1998,
4. Τις έκτακτες συνθήκες κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Δήμο Ορεστιάδας και
5. Την εισήγηση των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Πιερία
Η λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας είναι η παρακάτω:

Δήμος Κατερίνης:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Δίου-Ολύμπου

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Αργους Μυκηνών

Σας ενημερώνουμε πως την Τρίτη 10/01/2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (υψηλού παγετού τις πρωινές ώρες), ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημάρχου, Αστέριου Ζωγράφου, τα σχολεία του Δήμου Πολυγύρου, όλων των βαθμίδων, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες κλπ).

Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

Δήμος Αγράφων

Με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Μπαμπαλή, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνουν κλειστά και Τρίτη 10/1/2017, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Δήμο Αγράφων.

Δήμος Φλώρινας

Και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κύμης Ευβοιας

Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αποφάσισαν όπως , μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις, όλες οι Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη , θα υπάρξει ανάλογη νέα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα, μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Ανακοινώνεται ότι :

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, έχοντας υπόψη :

Την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τη δημιουργία συνθηκών ολικού παγετού για αρκετές ημέρες

Την υπολειτουργία των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων

Τη μη ομαλή ροή στην αγορά στερεών καυσίμων θέρμανσης (pellets), τα οποία χρησιμοποιεί ο Δήμος για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων

Τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Ε.Μ.Υ., καθώς και έγκυρων διαδικτυακών τόπων πρόγνωσης καιρικών φαινομένων

Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

ΑΠΟΦΑΣΙΖEI

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, οπότε θα γίνει και επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Δήμος Κοζάνης

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ..

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Βοΐου

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Βοΐου δεν θα λειτουργήσουν λόγω ψύχους.

Δήμος Άργους Μυκηνών

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 09/01/2017 & την Τρίτη 10/01/2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (υψηλού παγετού τις πρωινές ώρες), ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Αλόννησος και Σκόπελος

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Δήμος Αιγιαλείας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Δήμος Αίγινας

Ο Δήμος Αίγινας ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία ,τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τις 10 το πρωί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και για προληπτικούς λόγους. Δεν θα γίνει επέκταση του ωραρίου, οι μαθητές θα σχολάσουν στις προβλεπόμενες ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Επίσης, κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΤΕΛ το σχολικό δρομολόγιο που γίνεται στις 7 π.μ. θα γίνει στις 9 π.μ. και αυτό που γίνεται στις 7:30 π.μ. θα γίνει στις 9:30 π.μ.

Η απόφαση πάρθηκε , σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Σέρρες

Με νέα απόφαση των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του νομού.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου

ΚΡΗΤΗ

Σύμφωνα με το ekriti.gr οι Δήμοι που θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία και την τρίτη 10 Ιανουαρίου είναι οι εξής:

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη, όλες οι σχλικές μονάδες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Δήμος Μαλεβιζίου:

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά όχι μόνο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη 11 του μήνα.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί, μετά την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραµείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ηρακλείου:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις εξής περιοχές του Δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση.
Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης στον Δήμο Ηρακλείου:

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά τα σχολεία σε όλο το νομό Ρεθύμνου αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυνβτή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη.

Δήμος Χερσονήσου:

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια τον Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.
Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στην Τοπική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.
Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο Άνω Γουβών (Σκοτεινό).
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Αγίου Ευστρατίου, της Ικαρίας, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σάμου.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν:

Στο νησί της Χίου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων.

Στο νησί των Οινουσσών οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Ορεστιάδας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 75 παρ. Ι περιπτ. στ υποπεριπτ. 27 του Ν.3463/2006, όπως
συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010,
2. Την παρ.1 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010,
3. Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ.
201/1998,
4. Τις έκτακτες συνθήκες κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Δήμο Ορεστιάδας και
5. Την εισήγηση των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Ο Δήμαρχος Βασίλειος Μαυρίδης

Δήμος Διδυμοτείχου

Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Δήμος Σουφλίου

Κλειστά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Κλειστά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Δήμου Δοξάτου

Με απόφαση του Δημάρχου Κου Δημητρίου Δαλακάκη θα παραμείνουν κλειστά και για αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Δράμας

Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Βέροιας

Με απόφαση του δημάρχου αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για αύριο, Τρίτη 10/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας.

Δήμος Εορδαίας

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας, Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας, λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Δέλτα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ((Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, καθώς παραμένουν τα προβλήματα λόγω του παγετού. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ε. Φωτόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Κηπουρός, Δ. Σκουλαριώτης, Ευ. Βαμβάκος και Β. Παπαγεωργίου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Γ. Αγγουράς και Κ. Δουζδαμπάνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Φ. Γουρουνίδης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη αποτιμήθηκε η συνολική εικόνα που επικρατεί στο Δήμο Δέλτα σήμερα, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, αν και το θέμα της θέρμανσης έχει λυθεί, καθώς υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην υδροδότηση λόγω των παγωμένων σωληνώσεων, κάτι που συμβαίνει όχι μόνο στις σχολικές μονάδες της περιοχής αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέτρα που λαμβάνονται ενόψει των μετεωρολογικών προγνώσεων για χιονόπτωση τις επόμενες ώρες. Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, ενώ έχει εφοδιαστεί με επαρκή ποσότητα αλατιού για ρίψη όπου παρουσιαστεί πρόβλημα.

Τα προβλήματα στην ύδρευση τα οποία παρουσιάστηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζονται, οφείλονται στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Σε κάθε περίπτωση, γίνονται ενέργειες από τη ΔΕΥΑΔΔ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ ώστε αυτά να επιλυθούν.

Δήμος Πατρέων

Ανακοινώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων ότι αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:

-Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου

-Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου

-Νηπιαγωγείο Σελλών

-Δημοτικό Σχολείο Σελλών

-65ο Νηπιαγωγείο (περιοχή Βούντενης)

-59ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Βούντενης).

Επίσης, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω δημιουργίας παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ., στα παρακάτω σχολεία:

-1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

-2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

-3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

-1ο Νηπιαγωγείο Παραλίας

-2ο Νηπιαγωγείο Παραλίας

-3ο Νηπιαγωγείο Παραλίας

-4ο Νηπιαγωγείο Παραλίας

Δήμος Θηβαίων

Λόγω του παγετού και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν από ώρα 10.00.

Εξαιρούνται το Ειδικό Νηπιαγωγείο Θήβας, το Ειδικό Δημοτικό Θήβας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας (Λουτουφί) τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση έως ώρα 9.00 της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017.

Δήμος Λαμιέων

Κλειστά, λόγω των καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων.

Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Δήμος Βόλου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017,τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Δήμοι Καλαμπάκας και Πύλης

Οι δήμαρχοι Καλαμπάκας και Πύλης αποφάσισαν, λόγω του έντονου παγετού, να μην λειτουργήσει κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δήμος Αγιάς Λάρισας

Όλες οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Αγιάς θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου λόγω του παγετού που επικρατεί.

Δήμος Κιλελέρ

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στο δήμο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.

Δήμος Τεμπών

Με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Κολλάτου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου (για δεύτερη ημέρα) όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Τεμπών (νηπιαγωγεία -δημοτικά -γυμνάσια -και λύκεια ) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
62 - 60
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;