Τρίτη και 13: Γιατί ο συγκεκριμένος συνδυασμός θεωρείται
Οι αγγλοσαξονικές χώρες έχουν ως γρουσούζικη μέρα την Παρασκευή και 13, ωστόσο, για εμάς η μέρα αυτή είναι η Τρίτη και 13. Γιατί συμβαίνει αυτό και ποια ιστορικά γεγονότα κρύβονται από πίσω;

tumblr_static_tumblr_static_7f5j4d430mscoooow0sgkookc_640

Οι αγγλοσαξονικές χώρες έχουν ως γρουσούζικη μέρα την Παρασκευή και 13, ωστόσο, για εμάς η μέρα αυτή είναι η Τρίτη και 13. Γιατί συμβαίνει αυτό και ποια ιστορικά γεγονότα κρύβονται από πίσω;

Η αφετηρία της πεποίθησης πως η Τρίτη και 13 είναι γρουσούζικη μέρα προέρχεται από ένα ιστορικό γεγονός αρκετά…πίσω στον στον χρόνο.

Συγκεκριμένα, θεωρείται πως η παράδοση, φαινομενικά, ξεκίνησε με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε την 29η Μαϊου 1453.

istanbulun fethi

Η 29η Μαϊου 1453 ήταν Τρίτη και επιπλέον, το άθροισμα του έτους 1453 μας κάνει 13. Άρα, Τρίτη και 13. Αν συνδέσεις τα γεγονότα μεταξύ τους θα καταλάβεις γιατί δεν θεωρείται μια ιδιαίτερα καλή μέρα.

Υπάρχουν, βέβαια, κι άλλοι λόγοι για τους οποίους η Τρίτη -γενικά ως μέρα- θεωρείται “γρουσούζικη”. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι οι αστρολογικές προβλέψεις που έχουν γίνει σχετικά με την συγκεκριμένη ημέρα.

Αναλυτικά, την Τρίτη ο Άρης είναι κυρίαρχος πλανήτης ενώ η στιγμή της ημέρας που κυριαρχεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη.

Επειδή όμως κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε συμβαίνει αυτό ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως «γρουσούζικη».

Το 13 ως “γρουσούζικος” αριθμός

Ο αριθμός 13 θεωρείται πως διαταράσσει την αρμονία του 12: 12 θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ευαγγέλια κλπ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Ελλάδα ο τόπος στον οποίο η Τρίτη θεωρείται κακότυχη μέρα.

Και στην Ισπανία, για παράδειγμα, υπάρχει γνωμικό που λέει: «Την Τρίτη, μην παντρεύεσαι και μην ξεκινάς ταξίδι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;