9 χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλον τον κόσμο!
Ήξερες πως οι Σλοβάκοι, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, πετούν ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο πιάτο στο ταβάνι; Διάβασε για αυτήν και άλλες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις ανά τον κόσμο, εδώ!

tumblr_ngp647tjcP1suctf8o3_400

Ήξερες πως οι Σλοβάκοι, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, πετούν ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο πιάτο στο ταβάνι; Διάβασε για αυτήν και άλλες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις ανά τον κόσμο, εδώ!

Κάθε χώρα έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο να γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Είτε το κάνει μπροστά από ένα τζάκι είτε στην παραλία, σημασία έχει η ζεστασιά και η θαλπωρή των οικογενειακών στιγμών.

Οι λεπτομέρειες, όμως, παραμένουν ενδιαφέρουσες. Πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες του κόσμου;

1. Ρωσία & Ουκρανία

Σε αυτές τις δυο χώρες, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου αντί για τις 25 Δεκεμβρίου, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Η παράδοξη αυτή ημερομηνία οφείλεται στο γεγονός ότι η Ορθόδοξη εκκλησία τους χρησιμοποιεί το παλιό, Ιουλιανό ημερολόγιο για τις θρησκευτικές γιορτές.

Κατά την διάρκεια των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων εορτών στην Ρωσία οι προσευχές λέγονται και οι άνθρωποι κάνουν νηστεία, πολλές φορές έως και 39 μέρες, μέχρι την 6η Ιανουαρίου, όπου το πρώτο αστέρι φαίνεται στον ουρανό. Σε εκείνη την φάση ξεκινά ένα γεύμα 12 πιάτων προς τιμή καθενός από τους 12 απόστολους.

2. Ιρλανδία

2183695_fd57f1ea

Οι Ιρλανδοί συνηθίζουν να αφήνουν κιμαδοπιτάκια και μπύρα Γκίνες για τον Αϊ Βασίλη αντί για μπισκότα και γάλα. Ε μα βέβαια, φλωριές.

3. Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία

Οι παράδοση σε μερικές περιοχές αυτών των χορών υπαγορεύει το στήσιμο μιας απομίμησης του χωριού της Βηθλεέμ. Μαζί με την Μαρία, τον Ιωσήφ και τον Χριστό, για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, συνηθίζεται να τοποθετείται και ένα αγαλματίδιο ενός άνδρα που κάνει την ανάγκη του δίπλα. Γνωστόυ και ως “Caganer” (ή “Shitter”)

4. Τσεχία

Prague_christmas_market_9949a

Στην συγκεκριμένη χώρα, οι γυναίκες πραγματοποιούν μια αρκετά περίεργη ιεροτελεστία κάθε Χριστούγεννα, για να μάθουν αν θα παντρευτούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Με την πλάτη τους στην κεντρική πόρτα του σπιτιού, πετάνε ένα παπούτσι τους στον αέρα ελαφρώς προς τα πίσω. Εάν το παπούτσι προσγειωθεί με την φτέρνα προς την πόρτα, σίγουρα θα μείνουν μόνες για κανένα χρόνο ακόμη, εάν το παπούτσι προσγειωθεί με την μύτη προς την πόρτα, σημαίνει πως θα παντρευτούν σύντομα.

Θεωρείται πως το παπούτσι που “βλέπει” προς τα έξω σημαίνει ότι θα φύγει από το πατρικό της και θα παντρευτεί σύντομα.

5. Σουηδία

Για περισσότερα από 40 χρόνια, στην πόλη Γκάβλε της Σουηδίας, οι ντόπιοι “χτίζουν”μια τεράστια γίδα από καλαμάκια για να σηματοδοτήσουν την αρχή των γιορτών. Κάθε χρόνο, διάφοροι προσπαθούν να κάψουν τη γίδα πριν τα Χριστούγεννα. Από το 1966 μέχρι σήμερα, η γίδα έχει επιβιώσει του καψίματος μόνο 10 φορές.

Πολλές φορές, ο κόσμος ντύνεται Άγιος Βασίλης για να ξεγελάσει τους φρουρούς και να καταφέρει να κάψει την γίδα.

6. Βενεζουέλα

Church_in_Christmas_Mass,_Chaguaramal,_Miranda_State._Venezuela

Στο Καρακάς, την πρωτεύουσα της χώρας, κάθε χρόνο το πρωί των Χριστουγέννων, οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να φτάσει στην λειτουργία με τα πατίνια.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα μελομακάρονα!

7. Νορβηγία

Σύμφωνα με αρχαίες νορβηγικές δοξασίες, οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα βγαίνουν έξω την ημέρα των Χριστουγέννων για να κλέψουν τις σκούπες του κόσμου, με τις οποίες σκοπεύουν να πετάνε στον βραδινό ουρανό όλο το βράδυ. Έτσι, κάθε Χριστούγεννα, ο κόσμος τείνει να κρύβει τα είδη καθαρισμού του σπιτιού ενώ ταυτόχρονα οι άνδρες ρίχνουν σφαίρες στον αέρα με τα όπλα τους για να τρομάξουν τις μάγισσες.

8. Ιαπωνία

kfc9

Για πολλούς Ιάπωνες, τα Χριστούγεννα σημαίνουν “κουβάς με Kentucky Fried Chicken από τα KFC” και τίποτα άλλο. Το μάρκετινγκ, μάλιστα, είναι τόσο έντονο που πρέπει να κάνεις κράτηση για να φας στα KFC την ημέρα των Χριστουγέννων.

9. Σλοβακία

Οι Σλοβάκοι, που κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού βρίσκονται στην κεφαλή, τείνουν να παίρνουν μια κουταλιά LoKsa (ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πιάτο που φτιάχνεται απο ψωμί, παπαρουνόσπορους και νερό) και να το πετάνε στο ταβάνι. Αν το μείγμα κολλήσει στο ταβάνι, οι σοδειές θα είναι καλές κατά την διάρκεια του έτους.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;