Πριν λίγο καιρό, βρεθήκαμε στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Θέατρο και Εξουσία" που φέρει την υπογραφή του Νίκου Κούνδουρου και της Γιώτας Κουνδουράκη. Δες εδώ τι αποκομίσαμε!

IMG_7603

Πριν λίγο καιρό, βρεθήκαμε στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Θέατρο και Εξουσία” που φέρει την υπογραφή του Νίκου Κούνδουρου και της Γιώτας Κουνδουράκη. Δες εδώ τι αποκομίσαμε!

Η παράσταση “Θέατρο και Εξουσία” αποτελεί μεταφορά μερών του έργου “Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα” του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στην θεατρική σκηνή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο που περιλαμβάνει φανταστικά, ρομαντικά αλλά και σατιρικά στοιχεία.

Το “Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα” ξεκίνησε να γράφεται κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου, ωστόσο, συνέχισε να βελτιώνεται μέχρι το τέλος της ζωής του συγγραφέα.

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου θεατρικού έργου έγκειται στις διαφορετικές μορφές που μπορεί να λάβει η υπόθεση του μπροστά στα μάτια του θεατή.

p1b0kob9nsp821cle1i8116oh6ukf_1170x600

Ως μέρος του κοινού του ένα βράδυ, βρεθήκαμε να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για σάτιρα της Σοβιετικής Ένωσης της σταλινικής εποχής, για φιλοσοφικό διήγημα ή για μαύρη κωμωδία.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα έργο που λαμβάνει και τις τρεις μορφές συνδυάζοντας την σάτιρα με το δράμα και τον ρεαλισμό με την φαντασία.

Η διασκευή του Νίκου Κούνδουρου και της Γιώτας Κουνδουράκη “ζωντανεύει” αυτήν την ιστορία φανταστικού ρεαλισμού μπροστά στα μάτια του θεατή με έναν μαγευτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο ένα λιτό σκηνικό και τις ερμηνείες των καλλιτεχνών της.

koundouros_2-640x427

Σε αυτό το σημείο ρωτά κανείς αν το προτείνουμε σε κάποιον που θέλει να πάει θέατρο μια από αυτές τις ημέρες.

Η απάντηση είναι ναι! Ακόμα και αν δεν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στα ρωσικά έργα, αξίζει να βρεθείς ενώπιον των προβληματισμών και των μηνυμάτων που έχει να σου μεταφέρει η συγκεκριμένη παράσταση. Όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που έχουν κάνει οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί, αλλά και λόγω των προβληματισμών με τους οποίους θα φύγεις από εκεί σχετικά με την Σοβιετική Ρωσία, την θρησκεία, τους συμβολισμούς του έργου και τον έρωτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;