Φοιτητική Ζωή στην Καλαμάτα! Ο δεκάλογος!
Η Καλαμάτα είναι μια απίστευτα όμορφη πόλη η οποία βρίσκεται στο νότιο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας.

Kalamata,_Peloponnese,_Greece

Η Καλαμάτα είναι μια απίστευτα όμορφη πόλη η οποία βρίσκεται στο νότιο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας.

Είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να σου γράψω περισσότερους από δέκα λόγους για τους οποίους αξίζει να σπουδάσει κανείς στην Καλαμάτα καθώς η ιστορία της, η τοποθεσία της και ο πολιτισμός της αποτελούν μοναδικό κομμάτι στην ιστορία της χώρας.

1.Αρχίζοντας τον επικό μου δεκάλογο η Καλαμάτα απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα και μπορείς να φτάσεις εύκολα με το ΚΤΕΛ το οποίο έχει συχνά δρομολόγια.

  1. Tο κέντρο της πόλης είναι μικρό και μπορείς και μπορείς να το εξερευνήσεις περπατώντας. Αν πάλι δεν σου αρέσει το περπάτημα ένα ποδήλατο μπορεί να αποδειχτεί ο καλύτερος σου φίλος σε αυτή τη φοιτητούπολη!
  1. Το κέντρο της πόλης έχει πολλά αξιοθέατα τα οποία μπορείς να επισκεφτείς. Πρώτη σου στάση προτείνω να είναι το Λαογραφικό μουσείο της πόλης. Μετά μπορείς να επισκεφτείς το  Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας όπου φυλάσσονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας καθώς και την Λαϊκή βιβλιοθήκη
  1. Ένα σημείο που πρέπει να σου αναφέρω είναι το κέντρο νέων της Καλαμάτας. Το πρότυπο αυτό κέντρο διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις πολλές από τις οποίες είναι δωρεάν. Τα σεμινάρια που διοργανώνει παρακολουθούν έχουν μεγάλη απήχηση στους φοιτητές της πόλης.
  1. Η ιστορική πόλη της Καλαμάτας φιλοξενεί το Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών σπουδών, το τμήμα Φιλολογίας καθώς και το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Επιπλέον η Καλαμάτα φιλοξενεί μερικά ενδιαφέροντα τμήματα του ΑΤΕΙ τα οποία είναι η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων καθώς και η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας.

  1. Αν αποφασίσεις να μείνεις στην Καλαμάτα σου υπόσχομαι πως δεν θα χρειαστεί να φύγεις από την πόλη ούτε το καλοκαίρι αλλά ούτε και το χειμώνα καθώς οι δυο εποχές συνδυάζονται αρμονικά. Το καλοκαίρι η παραλιακή ζώνη της πόλης σίγουρα θα σε δροσίσει ενώ το χειμώνα  μπορείς να επισκεφτείς τα ορεινά χωριά του Ταΰγετου.

Τα χωριά Γεωργίτσι, Καστόρι,  Αλαγονία, Νέδουσα και Αρτεμισία είναι μερικοί “must” χειμερινοί προορισμοί.

  1.  Το σύγχρονο κέντρο της πόλης είναι ιδανικό για βόλτα. Εκεί θα βρεις καφετέριες μπαρ και πολλά κλαμπάκια. Μερικά μαγαζιά που σου προτείνουμε να επισκεφτείς είναι ο Ροδάνθος, το Κύτταρο Pocu Bar και το El Mestizo. Για φαγητό μπορείς να αράξεις με τους φίλους σου στο Εν χοιρίδιο.
  1. Αν τώρα είσαι για… μέσα, το delivery στην Καλαμάτα είναι πόπα, αφού ο deliveras έφτασε με 37 καταστήματα!
  1. Σε άλλα νέα, αν σου αρέσει ο κινηματογράφος τότε το Cine Καλαμάτα στο κέντρο πόλης υπόσχεται να μην χάσεις ούτε μια πρεμιέρα!
  1. Τα ενοίκια στην πόλη δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζεις. Σύμφωνα με μια μικρή έρευνα μπορείς να ενοικιάσεις μια γκαρσονιέρα με λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2