Φοιτητική ζωή στην Σπάρτη! Ο δεκάλογος!
Και το μηχανογραφικό έδωσε Σπάρτη! Τι κάνουμε; Καταρχάς ηρεμία. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από όσο νομίζεις και πάμε να δούμε έναν δεκάλογο - οδηγό επιβίωσης!

Sparti_in-river-Eurotas-valley_flanked-by-Taygetos-mountains

Και το μηχανογραφικό έδωσε Σπάρτη! Τι κάνουμε; Καταρχάς ηρεμία. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από όσο νομίζεις και πάμε να δούμε έναν δεκάλογο – οδηγό επιβίωσης!

 

  1. Η σημερινή Σπάρτη είναι χτισμένη νότια από το κέντρο της αρχαίας ομώνυμης πόλης, κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα και διαθέτει 20.000 κατοίκους. Δεν την λες και μικρή δηλαδή. Όχι ότι είναι μεγαλούπολη, αλλά 20 χιλιάδες είναι κομπλέ για φοιτητική ζωή.
  2. Έξω από τη Σπάρτη, υπάρχουν πολλά γραφικά μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί, με κλασσικότερους προορισμούς. Για χειμερινές αποδράσεις ο Μυστράς δεν θα σε χαλάσει καθόλου.
  3. Το καλοκαίρι στο Γύθειο θα κάνεις τα μπάνια σου, ενώ και η Ελαφόνησσος είναι σχετικά κοντά και σπέρνει.
  4. Η ”φάση” στη Σπάρτη κινείται γύρω από την κεντρική πλατεία και την πλατεία του ΟΤΕ (ή αλλιώς Πεζόδρομος). Καφετέριες, 24ωρης λειτουργίας fast food, εμπορικά καταστήματα, γυμναστήρια, είναι όλα σε απόσταση αναπνοής.
  5. Ο χειμώνας είναι γενικά δύσκολος, αφού παίζει πολύ κρύο. Ευτυχώς το delivery στην Σπάρτη είναι αρκετά τούμπανο, καθώς ο deliveras έφτασε στην πόλη με 10 καταστήματα. Pas mal.
  6. Για τη νυχτερινή ζωή, υπάρχουν μαγαζιά για όλα -σχεδόν- τα γούστα. Club, μπαράκια, ροκάδικα, μπιλιάρδα. Τα πάντα!
  7. Όσον αφορά την άθληση, πέραν των τοπικών γυμναστηρίων, το στάδιο της πόλης σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο, χώρος ιδανικός για τρέξιμο και μπάσκετ.
  8. Γενικά η πόλη είναι αρκετά οικονομική, ότι πρέπει για φοιτητική ζωή!
  9. Από άποψη εγκαταστάσεων και προγράμματος σπουδών, τόσο τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα (Νοσηλευτικής και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων), όσο και του ΤΕΙ (Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
  10. Στα τοπικά αξιοθέατα υπάρχει φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο Ελιάς και ελληνικού λαδιού, ενώ το καλοκαίρι στο Αφίσιο λαμβάνει χώρα το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στις 6 και τις 7 Ιουλίου.

Καλή φοιτητική ζωή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1