Φοιτητική ζωή στην Αθήνα! Ο δεκάλογος!
Τα κατάφερες, πέρασες Αθήνα! Αυτός είναι ο απόλυτος δεκάλογος για να το ζήσεις όπως ακριβώς ονειρευόσουν.

shutterstock_292641131

Τα κατάφερες, πέρασες Αθήνα! Αυτός είναι ο απόλυτος δεκάλογος για να το ζήσεις όπως ακριβώς ονειρευόσουν.

Η Αθήνα είναι μια τεράστια πόλη που έχει πραγματικά άπειρα πράγματα να κάνεις αλλά αυτή ακριβώς είναι και η παγίδα της. Η ψευδαίσθηση ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα στο τέλος σε οδηγεί να κάνεις συνέχεια τα ίδια. Οπότε για να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα εμείς σου δίνουμε αυτές τις συμβουλές:

1.Το βασικό στην Αθήνα είναι η διαμονή. Είναι σημαντικό να μείνεις κοντά σε κάποιο σταθμό ώστε οι μετακινήσεις σου να είναι εύκολες. Ανάλογα με τη σχολή που έχεις περάσει υπάρχουν και τα ιδανικά μέρη για να μείνεις. Οι περισσότεροι φοιτητές και για λόγους οικονομικούς μένουν κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμό, Αμπελόκηπους, Νέο Κόσμο.

  1. Η Αθήνα έχει μέρη για κάθε τύπο φοιτητή, ικανοποιώντας κάθε γούστο και κάθε τυχόν διάθεση όταν βγαίνεις έξω. Η νυχτερινή ζωή είναι κυριολεκτικά παντού. Από τα βόρεια προάστια, στο κέντρο και μέχρι τα νότια, υπάρχουν γειτονιές που έχουν μαζεμένα μπαράκια και  κρατάνε μέχρι αργά.
  1. Για εσένα που έρχεσαι πρώτη φορά στην Αθήνα θα  προτείνουμε σίγουρα να πας στο Μοναστηράκι, στα στενά του Ψυρρή για τσίπουρα, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και πιο πάνω προς Σύνταγμα για ωραία ξενύχτια. Eάν είσαι πιο clubboβιος τύπος επιβάλλεται να πας στο Γκάζι. Εάν πάλι είσαι πιο εναλλακτικός προτείνουμε Εξάρχεια.  Μην υποτιμάς όμως γειτονιές όπως το Παγκράτι, το Κουκάκι, το Μεταξουργείο που έχουν κάτι διαφορετικό να δώσουν και έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια.
  1.  Η κοσμοπολίτικη Αθήνα θα σου δώσει την ευκαιρία να δεις θεάματα που δύσκολα θα έβλεπες στην επαρχία και αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να εκμεταλλευτείς. Όλα τα φεστιβάλ και οι συναυλίες είναι εδώ. Επισκέψου την Τεχνόπολη, το Ηρώδειο, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μέγαρο Μουσικής και γενικότερα πήγαινε σε θέατρα, πολλά θέατρα. Όλα τα παραπάνω έχουν φοιτητικές προσφορές και τα εισιτήρια είναι πολύ πιο οικονομικά απ’ ότι πιστεύεις!
  1. Στην Αθήνα θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κουζίνες από οοοοολο τον κόσμο. Θες κινέζικο, βιετναμέζικο, ινδικό, sushi ή οτιδήποτε άλλο; Μπορείς να το βρεις και φυσικά δεν χρειάζεται καν να πας μέχρι εκεί αφού μπορείς να το παραγγείλεις.
  1. Όσον αφορά το πανεπιστήμιο, τα περισσότερα που βρίσκονται στην Αθήνα θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ελλάδα και έχουν παγκόσμιες διακρίσεις. Απλά, ίσως στα πανεπιστήμια της Αθήνας λόγω του όγκου των φοιτητών χρειάζεται μια παραπάνω υπομονή στα γραφειοκρατικά ζητήματα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι “υπομονή”.shutterstock_403295905
  1. Το θέμα με τους φοιτητές στην Αθήνα είναι πώς οι περισσότεροι δυστυχώς είναι Αθηναίοι, οι οποίοι δεν πολυενδιαφέρονται να κάνουν φιλίες στη σχολή διότι έχουν ήδη τις δικές τους παρέες. Γι’ αυτό και δημιουργούνται πιο δύσκολα τα μεγάλα κλασικά φοιτητικά παρεάκια της επαρχίας. Ωστόσο, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι και πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο. Οι συμφοιτητές σου θα είναι τόσο πολλοί που είναι σίγουρο πώς μέχρι να τελειώσεις τη σχολή δε θα τους έχεις γνωρίσει καν όλους.
  1. Είσαι φοιτητής, βρίσκεσαι στην Αθήνα, οι αποστάσεις είναι τεράστιες, είναι προφανές ότι ο καλύτερος φίλος σου θα είναι το delivery στην Αθήνα. Και αν το φαγητό στην Αθήνα σου φαίνεται πιο ακριβό από την πόλη σου -που ισχύει σε κάποιο βαθμό – να ξέρεις ότι ο deliveras έχει πάντα οικονομικές προσφορές που μπορείς να βλέπεις εδώ.
  1. Το αρνητικό στην Αθήνα, σε σχέση με τις άλλες πόλεις είναι πώς σε “ρουφάει” με τέτοιο τρόπο που δύσκολα κάνεις ταξίδια σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Το θετικό όμως είναι πώς το λιμάνι του Πειραιά είναι ακριβώς δίπλα οπότε έχεις άμεση πρόσβαση σε όλα τα νησιά που θέλεις και προφανώς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας είναι εδώ. Εκμεταλλεύσου τον άπειρο ελεύθερο χρόνο που θα έχεις για να κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό, είναι σίγουρο πως μπορείς να βρεις πολλές οικονομικές πτήσεις.
  1. Η Αθήνα μπορεί μερικές φορές να έχει πολλή φασαρία, να είναι χαώδης, αγχωτική αλλά την ίδια στιγμή έχει μια μαγεία που θα σε συνεπάρει. Η νυχτερινή ζωή, τα θεάματα, ο κόσμος, όσα μπορείς να μάθεις και να ζήσεις εδώ θα σε γεμίσουν μοναδικές εμπειρίες. Κάθε μέρος της θα γίνει μια ιστορία σου, μια ανάμνηση της φοιτητικής ζωής σου που θα διηγείσαι για χρόνια.

“Η Αθήνα είναι τρελή, τη νύχτα ολοφώτιστη, τη μέρα σκοτεινή”, έλεγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος και ήρθε η ώρα να την ανακαλύψεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 2 
  
 2