Φοιτητική ζωή στην Ξάνθη! Ο δεκάλογος!
Ήξερες ότι η Ξάνθη, κάποτε, ονομαζόταν "Μικρό Παρίσι"; Γιατί; Η απάντηση σε αυτό και πολλές άλλες απορίες σου βρίσκεται εδώ!

shutterstock_396160798

Οι εξετάσεις τελείωσαν, τα αποτελέσματα κυκλοφόρησαν και έχεις μείνει να αναρωτιέσαι πως μοιάζει ο τόπος σπουδών που πέρασες αλλά και τι δυνατότητες έχεις εκεί. Ήξερες ότι η Ξάνθη, κάποτε, ονομαζόταν “Μικρό Παρίσι”; Γιατί; Η απάντηση σε αυτό και πολλές άλλες απορίες σου βρίσκεται εδώ!

Η περιοχή της Ξάνθης είναι ένας “ανθισμένος” τόπος, από άποψη φύσης και πολιτισμού. Αντικειμενικά, είναι πανέμορφα.

Όσο για την φοιτητική ζωή, μην ανησυχείς, θα την ζήσεις για τα καλά! Η Ξάνθη είναι μια ανεξάντλητη πηγή φοιτητών για την περιοχή. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες φοιτητές συρρέουν στις σχολές της για να αρχίσουν την φοιτητική τους ζωή!

Αν όμως θέλεις να μάθεις την πόλη καλύτερα, έχουμε εξασφαλίσει τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεσαι, εδώ.

Back to basics, λοιπόν!

  1. Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της Ξάνθης, εκείνο που της προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά, είναι ο ποταμός Κόσυνθος. Αυτό το ποτάμι με την άγρια ομορφιά διασχίζει την πόλη, απογειώνοντας την γραφικότητα και την ομορφιά της.

Στο παλιά πόλη θα συναντήσεις ένα πλήθος αρχοντικών και εργατικών σπιτιών που θυμίζουν μια άλλη εποχή στους Ξανθιώτες αλλά και στους επισκέπτες.

  1. Στην κεντρική Πλατεία της Ξάνθης βρίσκεται το χαρακτηριστικό Ρολόι της πόλης, το σήμα κατατεθέν της. Αφού ευχαριστηθείς την βόλτα σου, μπορείς να καθίσεις για καφέ στις καφετέριες γύρω από την πλατεία. Ωστόσο, μιας και η Ξάνθη είναι γεμάτη με καφετέριες για κάθε γούστο, θα σου συνιστούσα να κάνεις μια βόλτα στους γύρω δρόμους μέχρι να βρεις εκείνη που σου αρέσει!

Ένα από τα πιο must café-bar της παλιάς πόλης, πάντως είναι ο Ερμής, όπου όποιος προλάβει το υπέροχο μπαλκονάκι του νιώθει άρχοντας, η αυλή του είναι ένας κρυφός παράδεισος και η ατμόσφαιρα μοναδικά οικεία.

Ένας κλασικός προορισμός για καφέ ανάμεσα στους φοιτητές είναι η οδός Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  1. Όσον αφορά το φαγητό, η Ξάνθη σε έχει και πάλι καλυμμένο! Υπάρχουν ταβερνάκια με νόστιμα κρεατικά αλλά και ψαρομεζέδες, μέχρι clubs και gourmet εστιατόρια. Η κουζίνα της Ξάνθης είναι εξαιρετικά πλούσια. Κεμπάπ, ρεβίθια με κολοκύθα και μπαχαρικά, αρνάκι με γιουφκάδες, παστουρμαδόπιτες κ.ά.

Η πόλη φημίζεται επίσης για τα γλυκά της. Από σοκολατένιες καριόκες, νουγκά και σαραγλί μέχρι αυθεντικά ανατολίτικα γλυκίσματα, σιροπιαστό γκελίν μποχτσά, σεκέρ παρέ από σιμιγδάλι και πολλά άλλα.

  1. Το πιο κλασικό μέρος για ποτό είναι η παλιά πόλη. Πλούσια σε μπαράκια είναι η οδός Βασιλίσσης Σοφίας, που προαναφέραμε, αν και τα πιο ιδιαίτερα μπαράκια θα τα βρεις στα γύρω στενά.

Η Ξάνθη πάντως έχει προορισμούς για οποιαδήποτε διάθεση βρίσκεσαι!

  1. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι την ανάγκη για alone time ή σπιτομάζωξη και δεν έχεις όρεξη να τρέχεις σουπερ μάρκετ, να θυμάσαι: To online delivery στην Ξάνθη έφτασε με 19 καταστήματα από το deliveras.gr!
  1. Αν νιώσεις την διάθεση να κάνεις κάτι διαφορετικό κάποια στιγμή, η περιοχή γύρω απο την Ξάνθη είναι πλούσια σε μέρη για να επισκεφτείς. Θες μονοήμερη; Μονοήμερη. Θες να πας παραπάνω; Η ζωή είναι δική σου! Πήγαινε να δεις την Λίμνη Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος, το Παρατηρητήριο Νέστου, την κοιλάδα του Εχίνου και πολλά πολλά άλλα!shutterstock_466863065
  2. Νιώθεις μοναξιές και θες να δεις και άλλες πόλεις; Μην φοβού! Σε λιγότερο από μια ώρα μπορείς να είσαι στην Κομοτηνή. Έπειτα, απέχεις λιγότερο από 2 ώρες από την Αλεξανδρούπολη ή την Καβάλα.

Στο τσακίρ κέφι, μπορείς να πας και ένα μικρό ταξίδι στην Βουλγαρία. Τα σύνορα δεν είναι μακριά και ποτέ δεν θα υπάρξει καλύτερη περίοδος για ένα road trip.

  1. Τα κτίρια του  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης βρίσκονται απελπιστικά κοντά στο κέντρο της πόλης. Οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο να βρεθείς στην ώρα σου στο μάθημα σου. Συγκοινωνίες υπάρχουν και με πολύ καλή συχνότητα δρομολογίων προς την πανεπιστημιούπολη!
  2. Το κέντρο της πόλης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι γεμάτο με γραφικά κτίσματα, προερχόμενα από την πλούσια ιστορία της Ξάνθης. Η πόλη έχει ουκ ολίγα μέρη να επισκεφτείς όπως το Λαογραφικό και Ιστορικό της Μουσείο, το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι, το σπίτι της Σκιάς και διάφορα άλλα μέρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη οργανώνει τουλάχιστον 3-4 φεστιβάλ τον χρόνο, όπως το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, οι γιορτές της Παλιάς Πόλης, το φεστιβάλ Μάνος Χατζιδάκις κ.α.

  1. Η πόλη είναι εξαιρετικά οικονομική, από άποψη ζωής και ενοικίων, οπότε τα έξοδα -αν είσαι και εσύ μετρημένος- δεν θα είναι ποτέ θέμα!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 4 
 0 
 0