Φοιτητική ζωή στην Θεσσαλονίκη! Ο δεκάλογος!
Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, ένα από τα καλύτερα μέρη για να αρχίσεις την φοιτητική σου ζωή.

shutterstock_401833717

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, ένα από τα καλύτερα μέρη για να αρχίσεις την φοιτητική σου ζωή. Θέλεις να μάθεις γιατί; Ρίξε μια ματιά εδώ!

Για τον φοιτητή στην Θεσσαλονίκη δυο πράγματα είναι απαραίτητα, καλή διάθεση και μια καλή ενημέρωση της τοπικής διαλέκτου (θα καταλάβεις σε λίγο).

Η Θεσσαλονίκη είναι έδρα 9 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων τρία πανεπιστημιακά!

Οπότε, η απουσία φίλων δεν θα είναι ποτέ ζήτημα. Η πόλη είναι γεμάτη με νέα άτομα που συρρέουν στα μαγαζιά, τα καφέ, τα μπαράκια, τα κρασάδικα και τα κλαμπάκια της περιοχής.

Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο για την Θεσσαλονίκη, είναι πως δεν θα βαρεθείς ποτέ. Έχεις τόσα πράγματα να κάνεις και τόσα μέρη να πας, τόσα αξιοθέατα να δεις και τόσο κόσμο να γνωρίσεις που στο τέλος, θα νιώθεις σαν στο σπίτι σου!

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με τα βασικά:

  1. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από την κατάληψη από τους Οθωμανούς έως τα προσφυγικά ρεύματα της καταστροφής της Σμύρνης, η πόλη έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ιστορικών γεγονότων. Η ιστορία έχει αφήσει το αποτύπωμα της στην πόλη με έναν ιδιαίτερο τρόπο … μέσα από τα μνημεία της, τα οποία θα σου πάρει καιρό να καλύψεις!
  2. Οι καφετέριες σε μια τόσο μεγάλη πόλη, είναι προφανώς διεσπαρμένες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα must μέρη που πρέπει να βρεθείς. Εδώ υπάρχουν μαγαζιά για όλα τα γούστα. Είτε θέλεις κάτι mainstream, είτε κάτι ψαγμένο, rock ή hipster, αυτή η πόλη έχει να σου προσφέρει τα πάντα. Κατ’ αρχήν, από την Καμάρα ως την Αριστοτέλους έχει αμέτρητες καφετέριες με καλή ποιότητα και καλές τιμές. Δοκίμασε να ρίξεις μια ματιά στο κατάστημα TOMS στην Μητροπόλεως και το Tabya απέναντι από την παλιά Φιλοσοφική.

Εξίσου, δημοφιλής ως μέρος για κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων καφέ είναι η πλατεία Ναυαρίνου αν και για εσένα που θέλεις να δεις τις ομορφιές της πόλης σε όλο τους το μεγαλείο, το ιδανικό μέρος είναι η παραλία, με θέα τον Θερμαϊκό!

  1. Η πόλη προσφέρει άπειρες επιλογές για νυχτερινή έξοδο, κατάλληλες για όλα τα γούστα. Θες κρασί, μπύρα, κοκτέιλ ή φαγητό; Για αρχή και για να είμαστε ξεκάθαροι, πρέπει να επισκεφτείς τα Λαδάδικα. Είναι σήμα κατατεθέν, μην το παραλείψεις. Έπειτα, περνάμε στα λιγότερο κοσμοιστορικά

Τα τελευταία χρόνια, τα μπαράκια της οδού Βαλαωρίτου έχουν την τιμητική τους καθώς και τα μαγαζιά κοντά στο Λιμάνι. Στην Βαλαωρίτου θα βρεις πολλά μπαρ με (κυρίως) alternative χαρακτήρα, όπως το Provocateur, το Μαύρο Πρόβατο και το Woodstock, συνήθως με πολύ κόσμο. Σίγουρα θα πετύχεις και πολλά πάρτυ στη σχολή σου τα οποία προτείνω να τιμήσεις με την παρουσία σου. Επίσης να μην ξεχάσω για τους πιο rock, να επισκεφτείτε το 8Ball που έχει γράψει ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Αν έχεις όρεξη να κλαμπάρεις, να θυμάσαι πως η Μέκκα των κλαμο της Θεσσαλονίκης είναι τα Σφαγεία, μια περιοχή λίγο έξω από το κέντρο, κοντά στα ΚΤΕΛ. Εκεί θα βρεις το W, το Vogue, την Πύλη Αξιού, αλλά και τον Μύλο και το Block 33 που είναι χώροι συναυλιών.

  1. Οι επιλογές για φαγητό είναι και πάλι άπειρες. Σούσι, σουβλάκια, κινέζικο, μπριζόλες, ινδικό, πίτσα, you name it! Το μέρος που ξετρέλανε εμένα στην τελευταία μου επίσκεψη ήταν το Estrella. Είναι brunchaδικο αλλά με μια δοκιμή κατάφερε να με σκλαβώσει. Εξαιρετικές τιμές και φανταστικά pancakes! Προχωράμε…

Η πλατεία Άθωνος είναι χαρακτηριστικός προορισμός για φαγητό. Επιπλέον, αν μιλάμε για συνοικίες, τότε δοκίμασε να φας πιτόγυρα στην Τούμπα. Τεράστια πιτόγυρα, τα καλύτερα που έχεις φάει.

  1. Αν η συνεχής κίνηση της πόλης δεν είναι αυτό που θες ένα βράδυ, μπορείς να αράξεις σπίτι να δεις ταινία ή να διαβάσεις βιβλίο, θα περάσεις το ίδιο γαμάτα! Όταν τελικά σου ανοίξει η όρεξη, γιατί θα σου ανοίξει, δεν χρειάζεται να ζοριστείς με μαγειρέματα και ιστορίες. To online delivery στη Θεσσαλονίκη είναι και ο deliveras έχει ήδη φροντίσει για σένα καλύπτοντας περισσότερες από 45 περιοχές!!
  1. Εάν κάποια στιγμή σε ψήσει εκδρομή, να ξέρεις βρίσκεσαι σε μικρή απόσταση από ένα σωρό προορισμούς!  Αν θέλεις να απολαύσεις φύση, πρέπει να πας να δεις την λίμνη Κερκίνη, έναν προστατευόμενο βιότοπο σπάνιας ομορφιάς. Άλλος ένας μοναδικός προορισμός για εκδρομή είναι η Βέροια, με τα αρχοντικά και τα ανακαινισμένα σπίτι-στολίδια του κέντρου της. Στον δρόμο για την Βέροια, δοκίμασε να περάσεις από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ο οποίος απέχει 14 χιλιόμετρα από την Βέροια. Αν δεν σε καλύπτουν αυτά, μπορείς να επισκεφτείς άλλα ενδιαφέροντα μέρη όπως το Πάρκο του Αριστοτέλη, τον Όλυμπο, την Νάουσα, τους καταρράκτες της Έδεσσας κτλ. Ομολογουμένως, δεν υπάρχει Θεσσαλονικιός φοιτητής που να μην πέρασε το καλοκαίρι από την Χαλκιδική  ή το κάμπινγκ του Πανεπιστημίου στο Ποσείδι.
  2. Αν θες να γευτείς την αύρα και άλλων πόλεων εκτός από την συμπρωτεύουσα, βρίσκεσαι σε απόσταση μικρότερη των 2 ωρών από Κιλκίς, Σέρρες, Λάρισα και Καβάλα. Αν έχεις λίγη παραπάνω υπομονή, μπορείς να φτάσεις και Καστοριά!
  3. Όσον αφορά την μετακίνηση σου προς την σχολή, μην ανησυχείς, οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι άφθονες και πολύ οργανωμένες. Ο ΟΑΣΘ καλύπτει με τακτικά δρομολόγια αστικών λεωφορείων τη διαδρομή από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Δικαστήρια) μέχρι το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κάποιος μπορεί να φτάσει με πολλά διαφορετικά αστικά λεωφορεία, λόγω της κεντρικής του τοποθεσίας και του εύρους των διαφορετικών σχολών και κατ’ επέκταση των διαφορετικών κτιρίων. Μερικά από αυτά είναι το 7, 8, 14, 15, 17, 24, 27, 31, και το 37.

Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι τα 2,7,8,10,12,14,27,31.

shutterstock_376216402

  1. Αν σου αρέσει το περπάτημα, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Η παραλία της Θεσσαλονίκης, από τον Λευκό Πύργο έως την Πλατεία Αριστοτέλους και πέρα, είναι ένας όμορφος, περιποιημένος και ευρύχωρος χώρος για να κάνεις τον περίπατο σου όταν έχεις όρεξη για χαλάρωση.
  2. Προσοχή στην τοπική διάλεκτο! Να λες το   σουβλάκι, το καλαμάκι καλαμάκι και… λίγα τα λόγια σου για τον ΠΑΟΚ. Επίσης, να ξέρεις πως στην προφορά των Θεσσαλονικιών δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο λάμδα, ενώ παράλληλα αντικαθιστούν τις λέξεις “μου” και “σου” με “με” και “σε” αντίστοιχα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1