Supermoon: Πως να το βγάλεις φωτογραφία χωρίς να φαίνεται σαν κουκίδα!
Το supermoon είναι ένα απίθανο θέαμα, ένα λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό που μας θυμίζει πως είμαστε μικρές, σύντομες υπάρξεις σε έναν σύμπαν που δεν γνωρίζει χρόνο και όρια!

9113878658_b5b6dc4d6f_b

Το supermoon είναι ένα απίθανο θέαμα, ένα λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό που μας θυμίζει πως είμαστε μικρές, σύντομες υπάρξεις σε έναν σύμπαν που δεν γνωρίζει χρόνο και όρια!

Και παρότι είναι ένα απίθανο θέαμα…καταλήγει να φαίνεται σαν πατημένη τσίχλα στις φωτογραφίες που βγάζεις με το κινητό σου..

Δεν χρειάζεται να είναι έτσι, όμως.

Όμως, το σημερινό φεγγάρι πρέπει να αποθανατιστεί. Είναι το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι των τελευταίων 70 χρόνων!

Αν δεν διαθέτεις μια σούπερ-ντούπερ κάμερα, δεν χρειάζεται να μείνεις πίσω.

turret-arch-964860_960_720

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, το οποίο μίλησε με τον έμπειρο φωτογράφο της NASA, Μπιλ Ίνγκαλς, μπορείς να κάνεις διάφορα ενδιαφέροντα κόλπα για να καταφέρεις να αποθανατίσεις την τέλεια φωτογραφία.

Αλλά για να δουμε τις συμβουλές που έχει να μας δώσει!

 

1. Βρες την κατάλληλη οπτική γωνία

Αρχικά, δοκίμασε να τραβήξεις το φεγγάρι ενώ βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, έτσι η φωτογραφία σου θα περιέχει κάποιο προσκήνιο.

Για παράδειγμα, μπορείς να το βγάλεις την ώρα που υψώνεται πάνω απο κάποιο κτίριο ή την πόλη γενικότερα!

Ο Ίνγκαλς συμβουλεύει να βρίσκεσαι καλύτερα σε χώρο εντός πόλης, ώστε να μπορείς να εκμεταλλευτείς το άπλετο φως που υπάρχει.

Photograph_of_the_Supermoon_at_Umaid_Bhavan_Palace,_Jodhpur
2. Εξοπλίσου με τα κατάλληλα apps

Σύμφωνα με τον ειδικό στα θέματα φωτογραφίας με smartphone, Λι Σταρκ, ένα απο τα apps που θα σε βοηθήσουν να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία είναι το Adobe Lightroom, το οποίο περιλαμβάνει και υποστήρικη RAW για καλύτερες φωτογραφίες.

“Αν δεν ξέρεις τι είναι το RAW, φαντάσου πως είναι ένα αρνητικό ψηφιακό effect, που αποθανατίζει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες απο μια στάνταρ [εικόνα] JPEG,  και σου επιτρέπει να την εξάγεις αργότερα” εξήγησε.

Εντός της εφαρμογής, πάτα στο σημείο της κάμερας που σου δίνει επιλογή JPG” ή “DNG.”

Διάλεξε το DNG.  “To DNG είναι η ρύθμιση RAW του Adove, και μόλις τραβήξεις φωτογραφίες με αυτήν την ρύθμιση, θα μπορείς να βγάλεις κι άλλη λεπτομέρεια απο αυτές στην συνέχεια” εξηγεί ο Στάρκ, “Ή για να το πω πιο απλά, σκέψου πως το RAW και το DNG είναι η ρυθμίσεις που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι”.

 

“Αν προσπαθείς να βγάλεις το φεγγάρι στο πλαίσιο ενός σκηνικού, σιγουρέψου πως συγκεντρώνεσαι εκεί που θες να είναι το φως στην φωτογραφία σου” προσθέτει.

“Για παράδειγμα, αν είσαι αρκετά ψηλα ώστε να τραβήξεις το φεγγάρι ενώ βρίσκεται πάνω απο την πόλη, το να κάνεις focus [στην κάμερα] πάνω στο φεγγάρι, θα εξασφαλίσει αρκετό φως για τα κτίρια”.

Καλές φωτογραφίες!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;