Φοιτητική ζωή στον Πύργο! Ο δεκάλογος!
Αν έχεις περάσει στην μαγευτική πόλη του Πύργου και δεν ξέρεις τι να κάνεις τότε παρακάτω μπορείς να διαβάσεις όχι έναν, ούτε δυο, αλλά δέκα λόγους για τους οποίους αξίζει να ζει κανείς στον Πύργο!

panepistimio peloponnisou

Αν έχεις περάσει στην μαγευτική πόλη του Πύργου και δεν ξέρεις τι να κάνεις τότε παρακάτω μπορείς να διαβάσεις όχι έναν, ούτε δυο, αλλά δέκα λόγους για τους οποίους αξίζει να ζει κανείς στον Πύργο!

  1. Η πόλη του Πύργου απέχει από την Αθήνα περίπου 290 χιλιόμετρα και εκεί μπορείς να φτάσεις πολύ εύκολα με το ΚΤΕΛ. Το ταξίδι σου θα διαρκέσει 4 ώρες με το εισιτήριο να κοστίζει 15 ευρώ (φοιτητικό). Μέσα στην πόλη η μετακίνηση σου θα είναι εύκολη καθώς το κέντρο του Πύργου είναι μικρό με αποτέλεσμα τα πάντα να βρίσκονται δίπλα σου.
  1. Η πόλη του Πύργου φιλοξενεί 2 τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Το Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λειτούργησε για πρώτη φορά το 2003 με σκοπό την  δημιουργία πτυχιούχων με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών τόσο στα παραδοσιακά (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, περιοδικά), όσο και στα σύγχρονα (web tv, web radio, internet based media, digital tv / radio) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων και παρέχει στους σπουδαστές άρτια εκπαίδευση, ώστε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τους επαγγελματικούς και προσωπικούς τους στόχους, με ευρείς γνωστικούς ορίζοντες και σημαντική πρακτική εμπειρία, αποκτηθείσα εντός των κόλπων του ιδρύματος και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Και τα δύο μπόμπα.

  1. Η πόλη ζει για το καλοκαίρι καθώς η θάλασσα είναι δίπλα!  Ο Άγιος Αντρέας και το Κατάκολο είναι δίπλα για να απολαύσεις το μπάνιο σου σε μια τεράστια παραλία με άμμο. Φυσικά μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στον Νομό Ηλείας με την πασίγνωστη παραλία της Κουρούτας να βρίσκεται λιγότερο από 20 λεπτά μακριά σου.
  1. Συνεχίζοντας θα ήθελα να σου μιλήσω για το φυσικό περιβάλλον του τόπου. Φυσικά μια βόλτα στην λίμνη του Καϊάφα σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Αξίζει μόνο να σου πω ότι η λίμνη βρίσκεται δίπλα στην Θάλασσα και έχει ιαματικά νερά στα οποία γίνονται και αθλητικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο σκι.
  1. Όσο για τα ενοίκια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά καθώς μπορείς να βρεις ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών από 200 ευρώ. Παραπάνω από… μια χαρά!
  1. Ο παλμός της πόλης χτυπά στο κέντρο της. Δηλαδή στον πεζόδρομο και στις καφετέριες στην πλατεία του Δημαρχείου. Εκεί θα βρεις μπαράκια και κλαμπάκια για να γνωρίσεις κόσμο αλλά και για να αράξεις με την παρέα σου μετά την σχολή. Αν πάλι είσαι του μέσα, έχω λύση και για Delivery στον Πύργο. Ο Deliveras έφτασε στην πόλη και μπορείς να παραγγείλεις καφέ, φαγητό και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σου!
  1.  Σαν φοιτητής στην πόλη του Πύργου επιβάλλεται νομίζω να επισκεφτείς την Αρχαία Ολυμπία, το μέρος που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
  1. Εκτός από το καλοκαίρι μπορείς να κάνεις εξίσου πολλά πράγματα και τον χειμώνα. Σε λιγότερο από 1μιση ώρα μπορείς να πίνεις το καφεδάκι σου στην Βυτίνα η οποία βρίσκεται στην ορεινή Αρκαδία. Αν σου αρέσει το Σκι τότε το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου είναι δίπλα σου.

Η Στεμνίτσα και η Δημητσάνα είναι εξίσου μαγευτικοί χειμερινοί προορισμοί τους οποίους μπορείς να επισκεφτείς, καθώς η πόλη του Πύργου δεν απέχει και πολύ!

  1.  Στον Πύργο θα βρεις τον ΟΡΦΕΑ, τον κινηματογράφο της πόλης ο οποίος παίζει όλες τις καινούργιες ταινίες. Δεν σε χάλασε.
  1.  Όπως έχεις καταλάβει και από τους παραπάνω 9 λόγους ο Πύργος είναι μια πόλη που τα έχει όλα. Φαγητό, ποτό, διασκέδαση, πολύ καλές σχολές, κλιματολογικές συνθήκες ιδανικές για καλοκαίρι και χειμώνα αλλά και τον Delivera σύμμαχο κάθε στιγμή.

Πόπα; Πόπα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1