Φοιτητική ζωή στην Πάτρα! Ο δεκάλογος!
Είχες ακούσει πως η Πάτρα είναι μια από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν έμαθες γιατί, και τώρα, έχεις περάσει εκεί και χρειάζεσαι έναν μπούσουλα, έναν οδηγό διαβίωσης στην συγκεκριμένη πόλη. Ακριβώς αυτό που έχουμε εδώ δηλαδή!

shutterstock_406393297

Είχες ακούσει πως η Πάτρα είναι μια από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν έμαθες γιατί, και τώρα, έχεις περάσει εκεί και χρειάζεσαι έναν μπούσουλα, έναν οδηγό διαβίωσης στην συγκεκριμένη πόλη. Ακριβώς αυτό που έχουμε εδώ δηλαδή!

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Οι 213.984 κάτοικοι της, την κάνουν την μεγαλύτερη πόλη στην Πελοπόννησο!

Μην ανησυχείς, με την βοήθεια μας και με λίγη καλή θέληση, δεν θα χαθείς αλλά αντιθέτως, θα μάθεις τα πιο χαρακτηριστικά πράγματα για την Πάτρα για να κινείσαι σαν ντόπιος όταν φτάσεις.

  1. Η Πάτρα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, όπως εξάλλου πολλές πόλεις στην Ελλάδα, ωστόσο, παρά τον εκμοντερνισμό της έχει καταφέρει να κρατήσει μερικά κλασικά στοιχεία που της δίνουν μοναδική ομορφιά. Για παράδειγμα, εκεί που βρίσκεσαι στο κέντρο μιας κανονικότατης πόλης, συναντάς την πλατεία Γεωργίου, η οποία μοιάζει σαν να βγήκε από τους αριστοκρατικούς χρόνους με τα σιντριβάνια της και το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας να στολίζουν τον χώρο.
  2. Η Πάτρα, επειδή έχει πολλές σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ στα περίχωρα της, είναι μια πόλη γεμάτη νέα άτομα. Τα νέα άτομα έχουν ανάγκη για μέρη να αράζουν, έτσι, η Πάτρα έχει άπειρα όμορφα καφέ για να βρεθείς με την παρέα σου. Από τις δρόμους γύρω από την Πλατεία Γεωργίου μέχρι την πλατεία Όλγας, την πλατεία Ψηλών Αλωνίων και το λιμάνι. Το αγαπημένο μου σημείο, προσωπικά, βρίσκεται στο λιμάνι, στο λεγόμενο «Molos café» το οποίο έχει θέα την θάλασσα.
  3. Από την Πάτρα δεν λείπει, σίγουρα, η νυχτερινή ζωή. Απο μπαράκια και μεζεδοπωλεία για ένα χαλαρό ποτό μέχρι κλαμπάρες και ελληνάδικα για χορό μέχρι το πρωί. Χαρακτηριστικές οδοί για να αναζητήσεις το βραδινό σου ποτό είναι η Γεροκωστοπούλου, η Μαιζώνος αλλά και η Ηφαίστου. Το αγαπημένο μου στέκι, προσωπικά, είναι το μαγαζί «Σουρωτήρι» στην οδό Κολοκοτρώνη. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα σημεία που θα βρεις ωραία μαγαζιά να κάτσεις. Η Πάτρα είναι, κυριολεκτικά, γεμάτη με μαγαζιά προσαρμοσμένα στο κάθε γούστο.
  4. Ό,τι ισχύει για τα μπαρ και τις καφετέριες ισχύει και για το φαγητό. Υπάρχουν διεσπαρμένα παντού μαγαζιά με κάθε είδους φαγητό. Απο πίτσα, μπέργκερ και σουβλάκια μέχρι νούντλς και σούσι. Τα περισσότερα βρίσκονται στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία, την όμορφη πλατεία Γεωργίου που αναφέρθηκε προηγουμένως.
  5. Αν μια μέρα νιώσεις «κομμάτια» αλλά φοβάσαι πως θα αναγκαστείς να βγεις γιατί δεν έχεις τίποτα στο ψυγείο να φας, να θυμάσαι πως πλέον υπάρχει online delivery στην Πάτρα! Μάλιστα ο deliveras έχει πάνω από 100 καταστήματα για να διαλέξεις!
  6. Η Πάτρα βρίσκεται σε σημείο-κλειδί για μικρές αποδράσεις. Θέλεις παραλία; Μπορείς να περάσεις την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και να βρεθείς στην γραφική Ναύπακτο, την ορεινή Ναυπακτία, τα παραθαλάσσια χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και πολλά άλλα. Το καλοκαίρι, μπορείς και να μην περάσεις την γέφυρα και να πας Κουρούτα ή Καλόγρια για μπάνιο. Αν νιώθεις την ανάγκη για περιπέτεια, η Πάτρα έχει ένα τεράστιο λιμάνι, απο το οποίο φεύγουν συνεχώς πλοία για τα Επτάνησα και την Ιταλία!
  7. Χάρη στην Εθνική Οδό, μπορείς να επισκεφτείς σε μικρό χρονικό διάστημα διάφορες πόλεις, όπως η Καλαμάτα ή ο Πύργος. Ενώ, πάλι, χάρη στην γέφυρα μπορείς να «ξεφύγεις λίγο» πηγαίνοντας σε πόλεις όπως το Μεσολλόγι ή το Αγρίνιο.
  8. Η Πάτρα έχει διάφορες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ (εξ’ου και πάρα, πάρα, ΠΑΡΑ πολλούς φοιτητές). Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα απο το κέντρο της πόλης και είναι άνετα προσβάσιμο με λεωφορείο. Μην ανησυχείς, έχει τακτικά δρομολόγια. Απο την άλλη, τα τμήματα του ΤΕΙ της Πάτρας βρίσκονται στην άλλη άκρη της πόλης, γύρω στα 4 χιλιόμετρα απο το κέντρο.
  9. Η Πάτρα καυχιέται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό, μεσογειακού τύπου καρναβάλι της, το περίφημο Πατρινό καρναβάλι, τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οποίου είναι τα σατιρικά και φαντασμαγορικά άρματα και οι θεαματικοί χοροί και παρελάσεις. Η τοπική πολιτιστική σκηνή ξεχωρίζει στις θεατρικές και τις πλαστικές τέχνες και τη σύγχρονη αστική λογοτεχνία. Η πόλη της Πάτρας ήταν επίσης η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006.
  10. Τέλος, η Πάτρα διαθέτει ένα απο τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Από αυτό αποπλέουν πλοία με προορισμό την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Κέρκυρα, αλλά και τα ιταλικά λιμάνια Μπάρι, Ανκόνα και Βενετία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1