Η Toblerone άλλαξε το σχήμα της σοκολάτας της...προς το χειρότερο!
Ορισμένοι θαυμαστές της ιδιαίτερης μορφής των κομματιών της συγκεκριμένης σοκολάτας, αισθάνονται απογοήτευση μπροστά στις αλλαγές που έγιναν σε δυο απο τα είδη που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο!

toblerone-461897_960_720

Ορισμένοι θαυμαστές της ιδιαίτερης μορφής των κομματιών της συγκεκριμένης σοκολάτας, αισθάνονται απογοήτευση μπροστά στις αλλαγές που έγιναν σε δυο απο τα είδη που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Η Mondelez International, η εταιρεία πίσω απο το προϊόν, άυξησε το κενό ανάμεσα στα τρίγωνα για να μειώσει το βάρος των Toblerone των 400 γραμμαρίων και των 170 γραμμαρίων.

_92317324_toblerone

Αρκετοί απο τους καταναλωτές περιγράφουν την κίνηση ως “μια λάθος απόφαση” και λένε πως τα μεγαλύτερα κενά δείχνουν “χαζά”.

Η εταιρεία εξήγησε πως η κίνηση ήταν αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των υλικών της σοκολάτας. Σε μια δημοσίευση της στο Facebook page της Toblerone, εξηγεί πως έπρεπε να πάρει την απόφαση είτε να αυξήσει την τιμή της σοκολάτας είτε να αλλάξει την μορφή της.

Και επέλεξε το δεύτερο. Η κίνηση αυτή αφαιρεί γραμμάρια απο τις μπάρες σοκολάτας, με αποτέλεσμα οι μπάρες των άλλοτε 400 γραμμαρίων, τώρα να πέφτουν στα 360 γραμμάρια, ενώ οι μπάρε των 170 γραμμαρίων να πέφτουν στα 150 γραμμάρια.

 

Η ανακοίνωση έλεγε πως: “Επιλέξαμε να αλλάξουμε το σχήμα του προϊόντος για να το κρατήσουμε “προσιτό” για τους πελάτες [μας]”.

Γιατί, όμως, επιλέχθηκε ένα μεγάλο κενό;

Οι καταναλωτές της σοκολάτας δεν άφησαν το θέμα εκεί, παρά συνέχισαν ρωτώντας γιατί έκαναν τα κενά ανάμεσα στα τρίγωνα μεγαλύτερα, αντί να μειώσουν το μήκος της σοκολάτας”.

Άλλοι λένε πως φαίνεται χαζό, άλλοι πως φαίνεται σαν να τους ξεγελάνε (αγοράζεις μια σοκολάτα και τελικά δεν έχει ακριβώς το μέγεθος της συσκευασίας, παρά πολλά κενά μεταξύ των κομματιών) ενώ, όσοι δεν το πήραν τόσο βαριά, συνεχάρησαν την εταιρεία για την ειλικρίνεια της ως προς την αλλαγή.

 

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές τροφίμων ανακοινώνουν αυξήσεις στις τιμές, κατηγορώντας την διαδικασία του Brexit γι’ αυτό.

 

Ωστόσο, μια αντιπρόσωπος της εταιρείας Mondelez παραδέχτηκε πως η αλλαγή δεν είναι αποτέλεσμα του Brexit, παρά το γεγονός πως η συναλλαγματική ισοτιμία δεν είναι ευνοϊκή.

Παρ’όλα αυτά, η αντιπρόσωπος παρέλειψε να ξεκαθαρίσει εάν η αλλαγή θα εφαρμοστεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
9'
6 - 0
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;