Φοιτητική ζωή στην Δράμα! Ο δεκάλογος!
Βγήκαν τα αποτελέσματα και έχεις περάσει στην Δράμα. Ξέρεις πως θα περάσεις καλά αλλά έχεις αγχωθεί γιατί δεν ξέρεις την περιοχή.

shutterstock_275321144

Βγήκαν τα αποτελέσματα και έχεις περάσει στην Δράμα. Ξέρεις πως θα περάσεις καλά αλλά έχεις αγχωθεί γιατί δεν ξέρεις την περιοχή.

Μην ανησυχείς καθόλου! Η Δράμα είναι ένας φανταστικός προορισμός για σπουδές και εμείς θα σου εξασφαλίσουμε τα 10 βασικά πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για να ξεκινήσεις την ζωή σου εκεί.

1. Η Δράμα είναι ένας απίθανος τόπος με πολλή, πολλή,…πολλή ιστορία. Οι οικισμοί στην περιοχή χρονολογούνται μέχρι την παλαιολιθική (!) εποχή. Κοινώς, Όπως, ο Δαρβίνος λέει πως καταγόμαστε από τον πίθηκο, εσύ θα λες πως πιθανότατα καταγόμαστε από την Δράμα! Η πόλη περιβάλλεται από αμέτρητες φυσικές ομορφιές, ιδανικές για χειμερινό τουρισμό, παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και αρχαιολογικούς χώρους.

2.  Στην κεντρική πλατεία της Δράμας, θα συναντήσεις κάποια πολύ όμορφα καφέ, ωστόσο, αν έχεις όρεξη για κάτι παραπάνω, περπάτα μέχρι την βορεινή της πλευρά και θα συναντήσεις έναν λόφο. Στην κορυφή αυτού του μικρού λόφου υπάρχει ένα καφέ με υπεροχή θέα. Δοκίμασε το!

3. Θες να κλαμπάρεις; Η νυχτερινή ζωή δεν θα σου λείψει καθόλου στην Δράμα! Οι κάτοικοι της διακρίνονται για τη ζωντάνια και την έφεσή τους στο τραγούδι και το χορό. Αφού απολαύσεις φαγητό και ποτό στις παραδοσιακές ταβέρνες, μπορείς να συνεχίσεις σε υπαίθριους και χειμερινούς χώρους, όπου σου παρέχονται πολλές επιλογές για διασκέδαση!

4. Η τοπική κουζίνα της περιοχής είναι επηρεασμένη από την Μικρά Ασία και την Θράκη, έτσι στα διάφορα εστιατόρια της θα συναντήσεις πιάτα όπως ιτσλί κιοφτέ, χουνκιάρ μπεγεντί και γκιούλμπασ ανάμεσα στις άλλες λιχουδιές. Δοκίμασε τις γεύσεις στο Χάνι και αφέσου στις γεύσεις που σερβίρει το Νησάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και τα καπνομάγαζα. Μην περιοριστείς, έχεις πολλές επιλογές για σπιτική κουζίνα!

5. Μια κρύα νύχτα του χειμώνα που δεν θα θέλεις να βγεις αλλά να “χουχουλιάσεις” σπίτι, παράγγειλε. Έχεις ακούσει για το delivery στη Δράμα; O deliveras.gr έχει “αγκαλιάσει” την πόλη και φέρνει το αγαπημένο σου φαγητό στην πόρτα σου! 

6. Αν θελήσεις να πας εκδρομή, έχεις απίστευτα πολλές επιλογές. Φύση ή πόλη; Όπως έχει προαναφερθεί, η Δράμα περιβάλλεται απο αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινά μνημεία αλλά και παραδοσιακά χωριά.

7. Αν έχεις στόχο να φτάσεις μακριά, η πόλη είναι συνδεδεμένη με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Η Θεσσαλονίκη απέχει λιγότερο από 2 ώρες ενώ η Καβάλα 45 λεπτά. Ταυτόχρονα, δεν είσαι μακριά από τα ελληνικά σύνορα με την Βουλγαρία και την Τουρκία, οπότε αν έχεις όρεξη για τουρισμό, είσαι ένα λεωφορείο μακριά από το να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου!

8. Η περιοχή της Δράμας φιλοξενεί παραρτήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία, ευτυχώς για σένα φίλε φοιτητή, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο την πόλη. Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου βρίσκεται εντός της πόλης!

9.  Όσο είσαι εκεί, μην διστάσεις να επισκεφτείς τις πηγές Κεφαλαρίου για να απολαύσεις ντόπια πέστροφα και τα τα χωριά του Μενοίκιου όρους ντόπια ψητά κρέατα. Αν αγαπάς το κρασί όσο εμείς, θα χαρείς να μάθεις πως η περιοχή έχει κάμποσα οινοποιεία.

10. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Δράμα τηρεί μια “ιερή” παράδοση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το οποίο πλέον έχει αποκτήσει διεθνές τμήμα και άπειρα αφιερώματα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 0