Οι 10 καλύτερες χώρες για να δουλέψεις!
Αρχικά, δεν υπάρχει πιο ωραίο μέρος να εργάζεσαι απο την πατρίδα σου, αυτό το ξέρουμε. Αλλά, σε περίπτωση που θες να το ζήσεις στο εξωτερικό, οι καλύτερες χώρες για να πιάσεις δουλειά είναι οι παρακάτω!

collage

Αρχικά, δεν υπάρχει πιο ωραίο μέρος να εργάζεσαι απο την πατρίδα σου, αυτό το ξέρουμε. Αλλά, σε περίπτωση που θες να το ζήσεις στο εξωτερικό, οι καλύτερες χώρες για να πιάσεις δουλειά είναι οι παρακάτω!

Αντίθετα με αυτό που φαντάζεσαι, δεν ανήκουν όλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γερμανία

germaniap_51

Σύμφωνα με τα στατιστικά που συγκρότησε ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), οι Γερμανοί δουλεύουν μόνο 27,8 ώρες την εβδομάδα. Πρόκειται για μια απο τις χαμηλότερες τιμές μεταξύ χωρών που μελέτησε ο ΟΟΣΑ.

Αυτό που θα σκεφτείς πρώτο είναι “Οκ. λίγες ώρες δουλειά = χαμηλότερη ποιότητα ζωής”, τα δεδομένα αποδεικνύουν πως η Γερμανία αψηφά τις υποθέσεις σου (μαζί με τις δικές μας). Οι Γερμανοί, όχι μόνο έχουν ένα υψηλό κόστος ζωής, αλλά η Γερμανία είναι μια απο τις ισχυρότερες οικονομίες στην Ευρώπη. Έτσι, αυτές οι έξτρα ώρες την εβδομάδα εξασφαλίζουν μια πιο υγιή ισορροπία ζωής και εργασίας.

Βουλγαρία

Υπάρχουν μερικά έθνη στον κόσμο που κάνουν πιο εύκολη για τους εργαζόμενους την δημιουργία οικογένειας. Μια απο αυτές τις χώρες είναι Η βουλγαρία. Οι Βούλγαροι δικαιούνται έως και 410 μέρες άδεια μητρότητας με εξασφαλισμένη πληρωμή το 90% του κανονικού τους μισθού.

Οι 45 μέρες της συγκεκριμένης άδειας πρέπει να ξεκινούν πριν την γέννηση του παιδιού, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Επένδυσης στα παιδιά (European Platform for Investing in Children). Οι γονείς μπορούν, επιπλέον, να πάρουν άδεια με έναν μικρό μισθό. Ακόμη καλύτερα, και ο πατέρας αλλά και οι παππούδες μπορούν να πάρουν την άδεια μητρότητας στην θέση της μητέρας, εάν παρουσιαστεί ανάγκη.

Βραζιλία

brazil1_b1

Η Βραζιλία είναι γνωστή καθώς προσφέρει στους εργαζομένους της τις περισσότερες μέρες άδεια στον κόσμο! Τα άτομα που εργάζονται full-time μπορούν να πάρουν 41 μέρες άδεια, 30 απο τις οποίες είναι για ανάπαυση του εργαζομένου, ενώ οι υπόλοιπες 11 θεωρούνται ομοσπονδιακές διακοπές και είναι επι πληρωμή.

Αυτές και αν είναι αρκετές μέρες για διακοπές!

 

Γαλλία 

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι Γάλλοι δουλεύουν σχεδόν 200 ώρες λιγότερες τον χρόνο σε σχέση με άλλες χώρες του οργανισμού. Η Γαλλία είναι, επίσης, παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τις επι πληρωμή άδειες διακοπών.

Συνολικά, 40 μέρες διακοπές απο τις οποίες οι 30 είναι υποχρεωτικές ενώ οι υπόλοιπες 10 είναι γιορτές.

Φινλανδία

baltic-shore-excursions10

Όπως η Βραζιλία και η Γαλλία, Η Φινλανδία είναι ένας απο τους ηγέτες της επι πληρωμή άδειας. Συγκεκριμένα, παρέχει 40 μέρες τον χρόνο άδεια, εκ των οποίων οι 30 είναι υποχρεωτικές και οι 10, γιορτές.

Επιπλέον, μόνο το 0.04% των Φινλανδών εργαζομένων δουλεύουν πάνω απο 50 ώρες την εβδομάδα κατα μέσο όρο, μια ένδειξη πως επικρατεί μια καλή ισορροπία εργασίας-ζωής.

Ολλανδία

Κανένας εργαζόμενος δεν δουλεύει λιγότερο τον χρόνο απο τους Ολλανδούς, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Οι εργαζόμενποι δουλεύουν μόνο 1,378 ώρες τον χρόνο ή 27,6 ώρςε την εβδομάδα.

Όπως στην Γερμανία, η Ολλανδία έχει ένα καλά ισορροπημένο ΑΕΠ και υψηλή ποιότητα ζωής, ανεξάρτητα απο το ότι ο κόσμος δουλεύει λιγότερο.

Συγχρόνως, έχουν 28 μέρες επι πληρωμή άδεια τον χρόνο και 16 εβδομάδες άδεια μητρότητας με 100% του μισθού τους, αναφέριε το Eurofound. Σαν να μην φτάνουν αυτά, το ολλανδικό κράτος προσφέρει στους εργαζομένους του φορολογικές ελαφρύνσεις αν πάρουν επιπλέον 26 εβδομάδες άδεια μητρότητας χωρίς πληρωμή (εφόσον αυτό είναι αναγκαίο).

Νορβηγία

article1978.w_l

Η Νορβηγία είναι μπροστά μπροστά στον κόσμο πάνω στο θέμα της άδειας σε γονείς. Ο γονέας μπορεί να έχει 47 εβδομάδες άδεια λαμβάνοντας το 100% του μισθού του, ή 57 εβδομάδες άδεια με 80%.

Οι 9 εβδομάδες είναι για την μητέρα, οι 12 για τον πατέρα, και οι γονείς μπορούν να μοιραστούν τις υπόλοιπες. Επιπλέον, οι Νορβηγοί εργαζόμενοι απολαμβάνουν 35 μέρες άδεια διακοπών τον χρόνο. Η Νορβηγία έχει ένα απο τα υψηλότερα ΑΕΠ στον κόσμο, οπότε κάτι ξέρουν!

 

Δανία

Η Δανία βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου όσον αφορά την ισορροπία δουλειάς και ζωής, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Το τελικό αυτό αποτέλεσμα συγκροτούν διάφοροι παράγοντες, όπως: Οι 52 εβδομάδες άδεια μητρότητας που προσφέρει, οι 34 μέρες επι πλήρωμή άδειας για διακοπές, και το γεγονός πως μόνο το 0,04% του εργατικού δυναμικού δουλεύει πάνω απο 50 ώρες την μέρα.

Επιπλέον, ο ΟΟΣΑ υπολόγισε πως οι Δανοί αφιερώνουν τουλάχιστον 16,31 ώρες την εβδομάδα στην περιποίηση του εαυτού τους.

Λιθουανία

index_image470

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, η Λιθουανία είναι σωστότατη απέναντι στους εργαζομένους της. Είναι το μόνο έθνος που συνδέεται με την Βραζιλία ως προς τις περισσότερες μέρες επι πληρωμή άδειας στον κόσμο, με σύνολο τις  41 μέρες (28 υποχρεωτικές και 13 που είναι γιορτές).

Η Λιθουανία, επίσης, προσφέρει μια γενναιόδωρη άδεια μητρότητας: ένα χρόνο άδεια με το 100% του μισθού εξασφαλισμένο, και αν οι γονείς θελήσουν δεύτερο χρόνο, το πρώτο είναι με 70% του μισθού και το δεύτερο με 40%.

Σουηδία

Η Σουηδία είναι παγκοσμίως γνωστή για τις ιδιαίτερα γενναιόδωρες άδειες για γονείς που δίνει. Με 480 μέρες άδεια, ή αλλιώς 16 μήνες, προς τους εργαζομένους της, 60 εκ των οποίων προορίζονται για τον πα΄τερα.

Επιπλέον, αυτές οι 480 μέρες μπορούν να ξοδευτούν όσο καλύτερα νομίζουν οι γονεις για τα πρώτα 8 χρόνια ζωής του παιδιού.

Η Σουηδία δίνει, ακόμη, 36 μέρες επι πληρωμή άδειας κάθε χρόνο και βρίσκεται στο top 10 των χωρών του ΟΟΣΑ με την καλύτερη ισορροπία δουλειάς-ζωής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;