Σπάνια ζώα που δεν είχες ξαναδεί ποτέ σου!
Μερικά απο αυτά τα ζώα δεν θα φανταζόσουν ποτέ οτι υπάρχουν και θα νόμιζες πως κάποιος σε ξεγελάει "παίζοντας" με το Photoshop στις εικόνες!

zwa13

Μερικά απο αυτά τα ζώα δεν θα φανταζόσουν ποτέ οτι υπάρχουν και θα νόμιζες πως κάποιος σε ξεγελάει “παίζοντας” με το Photoshop στις εικόνες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τα ζώα αυτά ζουν σε απομακρυσμένα και απομονωμένα μέρη και είναι δύσκολο να τα συναντήσει κανείς.

Ωστόσο, ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα φωτογραφικά ντοκουμέντα απο τις συνήθειες τους ώστε να μπορούμε να δούμε πως είναι!

Ιπτάμενος λεμούριος Sunda

zwa3

Φέρνει περισσότερο σε σκίουρο παρά σε λεμούριο. Στην ουσία, ακόμα και αν ονομάζονται έτσι, δεν είναι λεμούριοι, ούτε μπορούν να πετάξουν και ζουν στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Blue-footed booby

zwa11

Το συγκεκριμένο χρωματιστό πουλί εμφανίζεται στις τροπικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού και ειδικά στα νησιά Γκαλαπάγκος. Τα αρσενικά επιδίδονται σε εξαιρετικές χορευτικές φιγούρες για να κερδίσουν τα θηλυκά την περίοδο της αναπαραγωγής και όσο πιο μπλε είναι το χρώμα των ποδιών τους, τόσο το καλυτερο.

Αντιλόπη γκερενούκ

zwa1

Πρόκειται για την αντιλόπη με τον μεγαλύτερο λαιμό στον κόσμο. Το συγκεκριμένο είδος ζει στο Κέρας της Αφρικής.

Ριγέ φώκια

zwa2

Το ιδιαίτερο αυτό είδος “αποκαλεί” σπίτι του τον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, στα όρια της Αρκτικής. Τα μωρά αυτής της φώκιας γεννιούνται ολόλευκα και αργότερα το δέρμα τους σκουραίνει και έχουν 4 λευκές λωρίδες.

Λύκος «με κάλτσες»

zwa4

Δεν είναι ούτε αλεπού, ούτε λύκος. Το συγκεκριμένο είδος ονομάζεται chrysocyon. Ζει στη Νότια Αμερική και ξεχωρίζει για τα μεγάλα αυτιά και τα πολύ ψηλά πόδια. Βρίσκει ένα και μοναδικό ταίρι σε όλη τη ζωή του και δεν οργανώνεται σε αγέλες.

Fossa

Fosas1_Copy

Οι φούσες είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος. Γύρω στο 90% του πληθυσμού της έχει αφανιστεί απο τον άνθρωπο. Η όψη της μπερδεύει ως προς το πού ανήκει αλλά συνδέεται στενά με τη μαγκούστα. Ζει αποκλειστικά στη Μαδαγασκάρη (γι’ αυτό και την είδαμε στην ομώνυμη ταινία).

Λευκό παγώνι

zwa6

Τα παγώνια φημίζονται περισσότερο για τα χρώματα των φτερών της ουράς τους, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει τόσο για το συγκεκριμένο παγώνι. Πιστεύεται πως είναι υποείδος του μπλε παγωνιού, ύστερα από γενετική μετάλλαξη. Τα μικρά τους γεννιούνται κίτρινα αλλά γίνονται στη συνέχεια λευκά.

Λευκός τάρανδος

zwa7

Πρόκειται για το ίδιο είδος με τον γνωστό καφέ τάρανδο αλλά πρέπει να έχει περάσει κάποια γενετική μετάλλαξη. Συναντάται συνήθως στη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, αν και πολύ σπάνια θα το συναντήσει κανείς ελεύθερο.

Ιαπωνικός ιπτάμενος νάνος σκίουρος

zwa8

Μοιάζει να έχει βγει απευθείας από ταινία της Disney χάρη στα μεγάλα “καρτουνίστικα” μάτια του. Ο συγκεκριμένος σκίουρος ζει σε κομμάτια της Ιαπωνίας ενώ σε κάποια μέρη του κόσμου τα έχουν ακόμα και για κατοικίδια.

Ιπτάμενος σκίουρος

zwa9

Έχει στενή συγγένεια με τον παραπάνω σκίουρο, ωστόσο συναντάται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Είναι ένα πολύ κοινωνικό νυκτόβιο ζώο που αντί να πέσει σε χειμερία νάρκη το χειμώνα φτιάχνει ομάδες περίπου 20 σκίουρων και φωλιάζουν όλοι μαζί σε κουφάλες δέντρων.

Κινεζικό υδρόβιο ελάφι

zwa10

Απο πίσω μοιάζει με κανονικό ελάφι, αλλά απο μπροστά μπορείς να διακρίνεις με άνεση πως έχει τεράστιουυς κυνόδοντες. Παρότι κατάγεται απο την Κίνα, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού του ζει πια στην Αγγλία.

Jerboa

zwa13

Αυτό το τρωκτικό τα έχει όλα: κεφάλι που θυμίζει ποντίκι, μουστάκια μακριά που θυμίζουν γάτα, πίσω πόδια που θυμίζουν καγκουρό και μακριά ουρά! Μοιάζει εύθραυστο αλλά έχει προσαρμοστεί εξαιρετικά στο περιβάλλον όπου ζει, από την Ασία έως τη Βόρεια Αφρική. Τα απίστευτα πόδια του το εκτοξεύουν σε απόσταση έως δύο μέτρα σε ύψος και τρία σε μήκος.

 

 

Χταπόδι dumbo

zwa15

Το συγκεκριμένο σπάνιο είδος ονομάζεται και το «Τυφλό Χταπόδι» λόγω των μεγάλων αλλά μάλλον άχρηστων ματιών του.

Ζει βαθιά στον ωκεανό και κινείται σαν προπέλα στο νερό ενώ σέρνεται στον πυθμένα. Γνωρίζουμε λίγα πράγματα για το είδος, όπως το ότι μπορεί να αλλάξει χρώμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 4 
 0 
 0 
 0