Βόμβα στα Εξάρχεια: Ποιος ήταν τελικά ο στόχος; (εικόνες και βίντεο)
Το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από βόμβα στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Ιπποκράτους. Δείτε τι γνωρίζουμε ήδη!

βόμβα

Το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από βόμβα στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Ιπποκράτους.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την βόμβα στα Εξάρχεια καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιος ήταν ο στόχος. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας
Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», ωστόσο λίγο αργότερα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.
«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο και συνέχισε:
«Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Προς το παρόν, παρά τις πολύωρες έρευνες της αντιτρομοκρατικής στην γύρω περιοχή, δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών.
Μάλιστα, οι άνδρες των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να σκιαγραφήσουν το προφίλ των βομβιστών με τα όσα στοιχεία έχουν στα χέρια τους.

Και τα δύο σενάρια παραμένουν ανοιχτά, καθώς το βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης και το 2008.

Δραματικά ήταν τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την στιγμή που έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.
Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 1 κιλο εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητή και ρολόι.

 «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».  Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ο μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή του χρονικού ορίου που είχαν θέσει οι δράστες.

Το αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα ανήκει σε αστυνομικό, ο οποίος οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική για να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη έσπασαν τζάμια πολλών καταστημάτων, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, σε ύψος περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας.

Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 8 λεπτά πριν τη λήξη του χρονικού ορίου που έθεσε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στις 22:22 στην Εφημερίδα των Συντακτών τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα».
Οι άγνωστοι τοποθέτησαν την βόμβα μέσα σε μία σακούλα δίπλα σε αυτοκίνητο ενός αστυνομικού, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Μόλις έφτασαν οι πρώτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο.
Ακολούθησε πανικός με ισχυρές δυνάμεις να φτάνουν στο σημείο και να αποκλείουν την περιοχή και τους γύρω δρόμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;